Αβέβαιο το μέλλον

Κύριε Διευθυντά,

Νέοι θεσμοί εισήχθησαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, αντίθετα προς τα εθνικά μας ιδεώδη και τας παραδόσεις της φυλής μας.

Σκάνδαλα, οικονομικά, ληστείες, διαρρήξεις καταστημάτων και οικιών, δολοφονίες αθώων πολιτών, εμπρησμοί, τσαντάκηδες, υποβάθμιση της Παιδείας, αλλοίωση της εθνικής μας γλώσσας και πολλά άλλα, που διαβάζουμε στον καθημερινό Τύπο, είναι γεγονότα τα οποία χαρακτηρίζουν ως ανατριχιαστικό το παρόν και αβέβαιο το μέλλον της χώρας μας.

Αυτή δυστυχώς είναι η εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας μας, αλλά δυστυχώς και η εξωτερική πολιτική της χώρας μας είναι το ίδιο επικίνδυνη.

Η πατρίδα μας είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές εθνικής δοκιμασίας εξαιτίας των γειτόνων της, οι οποίοι απειλούν την εθνική μας ακεραιότητα.

Ολοι οι άλλοι λαοί ενδιαφέρονται διά την εθνική τους ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την αυτοδιάθεση των ομογενών τους.

Αντιθέτως, οι Ελληνες, τους οποίους από τους αρχαιοτάτους χρόνους διέκρινε η φιλοπατρία, η οποία αποτελούσε την αρίστη αρετήν των Ελλήνων και η εθνική ομοψυχία σ’ όλους τους κινδύνους που διέτρεξε η πατρίς.

Οι Τούρκοι έχουν βάλει ως στόχο τη Θράκη, την κυριαρχία τους επί του Αιγαίου και την ολοκληρωτική κατάληψη της μαρτυρικής Κύπρου. Καθημερινές οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας. Οι Σλάβοι ανακινούν το Μακεδονικό θέμα.

Οι Αλβανοί παραβιάζουν κατά τον πλέον τυραννικό τρόπο τα διεθνώς αναγνωρισμένα προνόμια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών.

Αυτή, δυστυχώς, είναι η εξωτερική πολιτική της μητρός Ελλάδος, διά τις χαμένες πατρίδες. Τόσο δε η εσωτερική, όσον και η εξωτερική πολιτική δυστυχώς έχουν δημιουργήσει κινδύνους διά το μέλλον της πατρίδος μας, το οποίο είναι αβέβαιο από τον κατήφορο που πήραμε.

Κώστας Στούπης
Βοστώνη, ΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available