Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο σε σχολείο Μοντεσόρι στη Νέα Ορλεάνη

Μικροί μαθητές στον κήπο του Καθεδρικού Σχολείου Μοντεσόρι της Νέας Ορλεάνης. Φωτογραφία: cathedralmontessori.org

ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ. ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ. Το Καθεδρικό Σχολείο Μοντεσόρι (Cathedral Montessori School – CMS) εγκαινίασε την επέκταση των εγκαταστάσεών του και πλέον θα μπορεί να διδάσκει σε περισσότερους μαθητές στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης.

Κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων στις 10 Σεπτεμβρίου, στην πρόσοψη του κτιρίου δεκάδες γονείς και υποστηρικτές του σχολείου παρακολούθησαν τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ατλάντας κ. Αλέξιος, ο οποίος ράντισε με τον αγιασμό το σχολικό συγκρότημα, τους επικεφαλής του και τους μαθητές βοηθούμενος από τον ιερατικό προϊστάμενο του Ελληνικού Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος, Γεώργιο Ουίλσον.

«Χαρίστε τους το πνεύμα της σοφίας και το πνεύμα της κατανόησης», ανέφερε προσευχόμενος ο Μητροπολίτης Αλέξιος, σύμφωνα με την εφημερίδα της Νέας Ορλεάνης «The Times-Picayune».

Το Καθεδρικό Σχολείο Μοντεσόρι είναι ένα ανεξάρτητο σχολείο που διδάσκει με τη μέθοδο Μοντεσόρι, γνωστή για την ανεξαρτησία και την ελευθερία που παρέχει στους μαθητές, και βρίσκεται στην οδό Fortress 9, κοντά στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού (Hellenic Cultural Center) και τον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος. Το σχολείο άνοιξε πέντε χρόνια αφότου ο τυφώνας «Κατρίνα» έπληξε την περιοχή, το 2010, με τη βοήθεια και την αφοσίωση του ναού της Αγίας Τριάδος, ο οποίος ιδρύθηκε το 1864, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Ο κ. Μπίλι Αντερσον, ακαδημαϊκός διοικητής και ιδρυτής του σχολείου, ανέφερε τη Δευτέρα πως το CMS είναι το μοναδικό πιστοποιημένο Μοντεσόρι στην ανατολική όχθη, ενώ είναι και το μοναδικό σχολείο της Λουιζιάνας που είναι μέρος της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής της Αμερικής.

Το σχολείο έχει ιδρυθεί έχοντας ως βάση τις χριστιανικές Αρχές και είναι ανοιχτό σε μαθητές όλων των θρησκειών, πολιτισμικών καταβολών και φυλετικής προέλευσης, ενώ επιχειρεί να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που ενθαρρύνει την αγάπη προς τον Θεό και την ανθρωπότητα, σημειώνεται στην ιστοσελίδα του CMS.

Στην εγκατάσταση προστέθηκαν δύο νέες αίθουσες στον δεύτερο όροφο του διώροφου κτιρίου, στις οποίες θα φιλοξενούνται τάξεις του Δημοτικού, γράφει η «The Times-Picayune». Το σχολείο δίδασκε σε παιδιά ηλικίας 3 έως πέντε ετών, αλλά μετά από απαίτηση των γονέων, πλέον θα μπορούν να φοιτούν μαθητές έως 12 ετών.

«Για εμάς είναι ένα μεγάλο επίτευγμα επειδή πλέον θα μπορούμε να έχουμε κάτι και για τα παιδιά που έρχονται από άλλα σχολεία», δήλωσε ο κ. Αντερσον.

Στο CMS φοιτούν αυτή τη στιγμή 85 μαθητές από 14 περιοχές ανά την πόλη, ενώ το σχολείο έχει σχεδιάσει να αυξηθούν στους 114 μέχρι το 2022. Η λίστα αναμονής για τα παιδιά έχει μεγαλώσει από 12 που ήταν το 2010 σε 50 το 2017. Το προσωπικό αυξήθηκε κατά 8 νέους δασκάλους εφέτος και οι μαθητές θα διδάσκονται Γαλλικά και Ελληνικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available