Αγια μέρα ξημερώνει

Μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στην Αθήνα, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Αγια μέρα ξημερώνει, η 25η Μαρτίου! Μέρα τρανή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Μέρα της Παναγιάς και μέρα της πατρίδας, της Ελλάδας, που είναι η πατρίδα των πατρίδων όλου του κόσμου.

Τροπάρια στην Παναγιά και τραγούδια στην Ελλάδα. Λόγια θερμά για την Παναγιά η οποία δέχθηκε να γίνει «συλλυτρώτρια» του Γένους των ανθρώπων με την ενανθρώπιση του Ενός της Τριάδος. Λόγοι καρδιάς για την Ελλάδα που μίλησε τη γλώσσα της Επανάστασης του 1821κι έγινε ο μεγάλος ξεσηκωμός και γύρισε και πάλι η λευτεριά στην Ελλάδα. Κι άρχισε η γης της να μοσχοβολά μυρτιές και πάλι.

Η Ελλάδα βιώνει και σήμερα μια καινούργια μορφή αιχμαλωσίας, όχι με την καταπίεση των όπλων και των σιδερικών, αλλά με την επιβολή του χρήματος, των αγορών και της κατάπτωσης στην οποία την οδήγησαν νανικά αναστήματα θλιβερής επαγγελματικής κομματοκρατίας.

Τούτες τις μέρες της μνήμης και της ανάτασης που ξυπνά μέσα στα σωθικά μας το πνεύμα και η τόλμη των ηρώων του 1821, να κάνουμε μια υπόσχεση, κάτι σαν όρκο, να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας αντρίκια και δυναμικά. Ολοι κι όλα για την Ελλάδα. Και να θυμόμαστε πως η 25η Μαρτίου είναι η Αγια μέρα που πρέπει να μας καθοδηγεί σήμερα και πάντοτε.

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available