Αγριος καβγάς Νετανιάχου – Ερντογάν με αναφορές και στην Κύπρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου (Abir Sultan/Pool Photo via AP, FILE).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Συνεχίζεται η διαδικτυακή διαμάχη που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Βενιαμίν Νετανιάχου στο twitter. O Ισραηλινός Πρωθυπουργός με νέα ανάρτησή του την Πέμπτη, χαρακτήρισε τον Τούρκο ομόλογο του δικτάτορα που στέλνει πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, που διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και που κατέχει παράνομα την Βόρεια Κύπρο.

Συγκεκριμένα, έγραψε ο Βενιαμίν Νετανιάχου:

«Ο Ερντογάν, ένας δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, που διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο κάνει κήρυγμα σε εμένα, το Ισραήλ και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις για τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Ένα αστείο».

Προηγήθηκε ανάρτηση του Ταγίπ Ερντογάν για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων.

«Αντί να αποτρέψει την καταπίεση των μουσουλμάνων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βάζει στόχο εμένα για να επενδύσει στις επικείμενες εκλογές. Δεν θα λογοδοτήσουμε σε τέτοιους δυνάστες», είχε αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Νετανιάχου «τύραννο» και «δολοφόνο».

«Σύνελθε Μπενιαμίν, είσαι σκληρός, δολοφόνος. Σκοτώνεις ακόμη και 7χρονα παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο περί «αστείου» αναφερόμενος στην κατηγορία εναντίον του περί «κατάφωρου ρατσισμού» την οποία εξακόντισε η Τουρκία.

Ο Ιμπραίμ Καλίν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, έκανε λόγο σε δήλωση του σε «κατάφωρο ρατσισμό» τον οποίο εκδηλώνει, κατ’ αυτόν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος δικτάτορας, καταφέρεται εναντίον της Ισραηλινής δημοκρατίας ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες Τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τι αστείο», ήταν η αντίδραση του Νετανιάχου, που περιέχεται σε ανακοίνωση που διένειμαν οι υπηρεσίες του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available