Αδεια διακοπών μετ’ αποδοχών για τον ιδιωτικό τομέα θέλει ο δήμαρχος Ντε Μπλάσιο

Φωτογραφία αρχείου: O δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο. (AP Photo/Mike Groll).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, δεσμεύθηκε την Τετάρτη να καταστήσει την Νέα Υόρκη την πρώτη πόλη στο Εθνος στην οποία οι ιδιώτες εργοδότες θα παρέχουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες αμειβόμενων διακοπών σε όλους τους εργαζομένους.

Η πρόταση, η οποία απαιτεί έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από τον Ντε Μπλάσιο μιας προσπάθειας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να διασφαλιστεί ότι οι πόροι Υγείας της πόλης θα χρησιμοποιούνται από τους ανασφάλιστους, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών χωρίς έγγραφα – πρόκειται για μια κίνηση η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στην Ουάσιγκτον.

Ο Ντε Μπλάσιο, σύμφωνα με την «New York Times», εμφανίστηκε πρόθυμος να τονίσει αυτή την αντίθεση, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες μεταξύ των πολιτικών συμβούλων στη Νέα Υόρκη ότι ο μεγαλύτερος στόχος του είναι να τοποθετήσει το όνομά του στη δημόσια συζήτηση ως ηγέτης των αρχών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο δήμαρχος δεν έκανε κάτι για να αλλάξει αυτή την εντύπωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Δημαρχείο, στο οποίο παρουσίασε το σχέδιό του για την παροχή άδειας μετ’ αποδοχών στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Είπε μάλιστα ότι θα ταξιδέψει στη χώρα «πολύ σύντομα» για να ενθαρρύνει άλλες πόλεις και πολιτείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νέας Υόρκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available