Αερογέφυρα για μεταφορά ασθενή από την πλατφόρμα της ΕΧΧΟΝ ΜΟΒΙL

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την άσκηση που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης (ΚΕΣΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Tο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» ενεργοποίησε το Κέντρο Συντονισμού `Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για την αεροδιακομιδή 42χρονου Βρετανού που υπέστη καρδιακή προσβολή, από την πλατφόρμα εξόρυξης υδρογονανθράκων της ΕΧΧΟΝ ΜΟΒΙL στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο ασθενής διακομίσθηκε  γύρω στις 07:10 το πρωί της Πέμπτης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για νοσηλεία.

Σε δελτίο Τύπου του ΚΣΕΔ αναφέρεται ότι γύρω στις 18.38 της 2ας Ιανουαρίου 2019 το Κέντρο «έλαβε επείγουσα κλήση και αίτηση από πλοίο-πλατφόρμα το οποίο βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, για άμεση αεροδιακομιδή μέλους του πληρώματος το οποίο υπέστη καρδιακή προσβολή».

Προστίθεται ότι «το Κέντρο ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», κινητοποιώντας ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό τη διακομιδή του ασθενούς σε Νοσοκομείο της Δημοκρατίας».

Το ελικόπτερο «αντιμετώπισε δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την πτήση του και αναγκάστηκε να παραμείνει καθηλωμένο στο ελικοδρόμιο της πλατφόρμας μέχρι να είναι εφικτή η απονήωση του. Ο ασθενής διακομίσθηκε τελικά με ασφάλεια γύρω στις 07:10 σήμερα το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περαιτέρω νοσηλεία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available