Ακιντζί προς Λουτ: Τίποτα, χωρίς πολιτική ισότητα

O Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί (Photo via AP)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Εκ των ων ουκ άνευ για την τ/κ πλευρά είναι η αποδοχή της πολιτικής ισότητας τόνισε ο Μουσταφά Ακιντζί στην απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Λουτ δίδοντας διάφορα παραδείγματα για την σημασία αυτού, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Στην γραπτή δήλωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, μετά και την λήξη της συνάντηση της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Μπουρτζιού αναφέρεται στο τί συζήτησαν σήμερα Ακιντζί – Λουτ σημειώνοντας ότι ο Τ/κ ηγέτης υπογράμμισε ότι η υποχώρηση πρωτίστως από την πολιτική ισότητα αλλά και από τις συμφωνίες στις οποίες υπήρξε κατάληξη μέχρι σήμερα, δεν θα προσφέρουν υπηρεσία προς την κατεύθυνση της έναρξης της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, ο Μουσταφά Ακιντζί συνέχισε τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την κ. Λουτ για την δημιουργία ενός κοινού εδάφους, «παραμένοντας δεσμευμένος στις συμφωνίες του παρελθόντος, έχοντας μια εποικοδομητική στάση με φραστική συνέπεια».

Σε οποιαδήποτε ομοσπονδιακή λύση είναι ξεκάθαρο, προστίθεται στην γραπτή δήλωση, ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέση πλειοψηφίας – μειοψηφίας. «Η πολιτική ισότητα των Τ/κ και η αποτελεσματική συμμετοχή στις αποφάσεις είναι βασική. Η αφοσίωση σε αυτή την αρχή είναι αναπόφευκτη για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι όροι αναφοράς».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available