Ακολουθία Α’ Στάσης Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Μπρούκλιν

Ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας ευλογεί τους πιστούς. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια τελέσθηκε η Ακολουθία της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στον Ιερό ναό των Τριών Ιεραρχών στο Μπρούκλιν.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους προς την Θεοτόκο, έψαλλαν οι ιεροψάλτες Αντώνιος Παρασκευόπουλος και Λεωνίδας Κουτσουφλάκης.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Πάππας, ευχήθηκε μέσω «Εθνικού Κήρυκα» καλή Τεσσαρακοστή στην Ομογένεια και αναφέρθηκε στο μήνυμα της Α’ Στάσης των Χαιρετισμών.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του ναού, Αρχαμανδρίτης Ευγένιος Πάππας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.

«Η Α’ Στάση των Χαιρετισμών», τόνισε, «όπως και οι υπόλοιποι, αποτελούν μία προετοιμασία για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αρχίζουμε με τα ευχάριστα νέα με τον ερχομό του Αρχάγγελου που φέρνει τα Ευαγγέλια στην Παναγία ότι ο Θεός επεμβαίνει και έρχεται στη Γη, στη δημιουργία του.

»Ο Θεός δεν έχει εγκαταλείψει τους ανθρώπους, ενδιαφέρεται τόσο που βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, μέσα στην ανθρωπότητα και έρχεται ως βρέφος στη μορφή του Ιησού Χριστού. Την Υπερένδοξη Μητέρα του Θεού την Πάναγνο Θεοτόκο, την γυναίκα που έγινε το μέσο της Ενανθρωπήσεως του Θεού, την Μητέρα της Ζωής τιμά σήμερα και εορτάζει ο πιστός λαός μας. Καλό Πάσχα σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς απανταχού της Γης».

Οι ιεροψάλτες, Αντώνιος Παρασκευόπουλος αριστερά και Λεωνίδας Κουτσουφλάκης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.

Ο ιεροψάλτης, Αντώνιος Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι η Α’ Στάση των Χαιρετισμών δεν είναι μόνο θρησκευτική αλλά και ιστορική ημέρα, καθώς σαν σήμερα οι Οθωμανοί επιτέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με τους Χριστιανούς μέσα στην Αγία Σοφία να ψάλλουν το «Ανοίξω το στόμα μου» που είναι και ο κανόνας της σημερινής λειτουργίας.

«Θα ήθελα να τονίσω», είπε, «ότι εμείς οι ιεροψάλτες αισθανόμαστε μεγάλη ευλάβεια και ιστορικά υπεύθυνοι.
Προσωπικά είμαι πολύ ευτυχής που ψάλλω στον ιστορικό ναό των Τριών Ιεραρχών με τον Αρχιμανδρίτη Ευγένιο, ο οποίος είναι ένας εξαίρετος Ποιμενάρχης, ψάλτης και ρήτορας».

Ο ιεροψάλτης Λεωνίδας Κουτσουφλάκης ανέφερε ότι οι Χαιρετισμοί στην Παναγία είναι υμνωδία που ο κάθε πιστός χαίρεται ιδιαίτερα να διαβάζει τη μεγάλη Τεσσαρακοστή και παρότρυνε τους ομογενείς να εκκλησιάζονται ειδικά τις άγιες αυτές ημέρες.

Ο ιερός ναός των Τριών Ιεραρχών. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *