Ακυρώθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ακυρώθηκε τελικά, την Τετάρτη το πρωί, η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η εκδήλωση αυτή ήταν και η μοναδική που είχε παραμείνει στο πρόγραμμα από πλευράς της Ομοσπονδίας, λόγω της συμβολικής σημασίας της, αλλά και της επικείμενης περιορισμένης προσέλευσης, που δεν θα ερχόταν σε αντίθεση με τα προληπτικά μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Οπως ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, το τελετουργικό ματαιώθηκε ουσιαστικά την τελευταία στιγμή, μετά από επικοινωνία στελέχους από το Τμήμα Πάρκου του Δήμου της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμάρογλου τόνισε πως μετά την εξέλιξη αυτή οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου ακυρώθηκαν ολοκληρωτικά, εκφράζοντας όμως την ελπίδα ότι ο κίνδυνος του κορωνοϊού θα αντιμετωπιστεί και θα μπορέσει να πέσει ρεαλιστικά στο τραπέζι ένας ενδεχόμενος επαναπρογραμματισμός της παρέλασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available