Ακύρωσε περιοδεία ο Παππάς ύστερα από διαμαρτυρίες (βίντεο)

Από την επίσκεψη του κ. Νίκου Παππά στο Κιλκίς (EUROKINISSI/ΥΨΗΠΤΕ)

Τις επισκέψεις του σε Βεργίνα και Βέροια αναγκάστηκε να ακυρώσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ύστερα από τις διαμαρτυρίες που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κιλκίς για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παππάς επισκέφθηκε τα χωριά των Ευζώνων, της Μεταμόρφωσης και της Ποντοηράκλειας του νομού Κιλκίς και εκεί οι κάτοικοι του εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αντίθεσή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παιονίας τού επέδωσε και ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητα τα κυβερνητικά στελέχη στην περιοχή. Συγκεκριμένα, του είπε «όσοι ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανεπιθύμητοι στον Δήμο».

Λίγες ώρες αργότερα ο Παππάς εκφώνησε ομιλία σε κλειστό χώρο στο Κιλκίς όπου ήταν παρόντα ελάχιστα άτομα.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Παππάς ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψή του στην Βεργίνα, αλλά και τις επαφές του στη Βέροια και αναχώρησε για Αθήνα (πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η προγραμματισμένη για χθες το βράδυ ομιλία του Υπουργού στη Βέροια θα πραγματοποιούνταν κανονικά).

Για την εσπευσμένη αναχώρησή του ο Νίκος Παππάς επικαλέστηκε την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία που επιτρέπει πλέον στους εν ενεργεία βουλευτές να θέσουν υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, χωρίς να υπάρχει ασυμβίβαστο.

Σε δηλώσεις του στο κομματικό ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», ο Νίκος Παππάς θέλησε να μετριάσει τις εντυπώσεις από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στο Κιλκίς, αποδίδοντάς τες σε μεμονωμένα άτομα, αν και τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο τον διαψεύδουν.

«Γνωστοί κύκλοι θέλουν τα μεμονωμένα φαινόμενα να τα μεγαλοποιούν και να αναδεικνύουν μια πραγματικότητα που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικό συνέβη. Οι διαμαρτυρίες στο χωριό έγιναν από δύο άτομα, ενώ στη βραδινή ομιλία ήταν βαριά 10 άτομα που διαμαρτυρήθηκαν», ανέφερε ο Νίκος Παππάς.

Και πρόσθεσε: «Η υποδοχή από τους κατοίκους ήταν πολύ καλή, ξεναγηθήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο. Κάθισα στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους των κοινοτήτων Ευζώνων και Ειδομένης -δηλαδή με ανθρώπους που διαφωνούμε στο θέμα του Μακεδονικού- και συζητήσαμε για το πώς οι κάτοικοι των χωριών θα έχουν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα, μέσω της δράσης Καθολική Τηλεοπτική Κάλυψη. Αυτοί που πουλούσαν ‘μακεδονικό σανό’ στον κόσμο, τον είχαν αφήσει στο ‘μαύρο’ και χωρίς τηλεοπτικό σήμα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available