«Αλαλούμ» με τις γαλλικές φρεγάτες – Αντίδραση από ΝΔ

Φωτογραφία αρχείου': EUROKINISSI/ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.

ΑΘΗΝΑ. «Αλαλούμ» έχει προκύψει με τη μίσθωση των δύο γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα. Ενω η ελληνική κυβέρνηση έχει επιβεβαίωσει μέσω του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας, Φώτη Κουβέλη, τη μίσθωση, ερωτήματα προέκυψαν από δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Γαλλίας, σύμφωνα με τα οποία η υπουργός Αμυνας Φλοράνς Παρλί διαψεύδει τη μίσθωση.

Εν αναμονή επίσημης ανακοίνωσης, είτε από ελληνικής, είτε από γαλλικής πλευράς, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.

Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η Κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;».

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ

Περί τις τρεις ώρες διήρκεσε η συνεδρία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα την Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ συζήτησε διεξοδικά τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το θέμα της αναβάθμισης των F-16 και αποφάσισε την ενεργοποίηση υποπρογράμματος για την υποστήριξη των αεροσκαφών C-27.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available