Αλλαξαν «χέρια» οι Νετς

Ο Joe Tsai (AP Photo/Mary Altaffer, File)

Δύο μέρες μετά τη διαρροή της είδησης πως ο Τζο Τσάι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των Μπρούκλιν Νετς, ήρθε η ανακοίνωση από την πλευρά της ομάδας για συμφωνία με τον Μιχαήλ Προχόροφ.

Οπως έγινε επίσημα γνωστό, οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια προκειμένου να μεταβιβαστεί το 51% των μετοχών από τον Ρώσο στον Καναδό, ο οποίος πλέον θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του συλλόγου. Κι αυτό γιατί θα έχει στην κατοχή του το 100% των μετοχών, ενώ μέχρι πρότινος είχε το 49% από το 2018.

Το μόνο που μένει για να οριστικοποιηθεί η αλλαγή διοικητικής σελίδας στους Μπρούκλιν Νετς είναι το «πράσινο φως» από Board of Governors του ΝΒΑ, κάτι που πάντως μοιάζει να είναι τυπική διαδικασία. Το νέο -απόλυτο- αφεντικό των «ασπρόμαυρων» θα έχει επίσης τον ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου της ομάδας.

Για την ιστορία, ο Τζο Τσάι είναι ο αντιπρόεδρος και ο συνιδρυτής του Alibaba Group, εταιρείας με έδρα στην Κίνα που δραστηριοποιείται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την τεχνολογία, με χρηματιστηριακή αξία που φτάνει στα 417 δισεκατομμύρια δολάρια!

Οσο για τον ίδιο, βρίσκεται στο Νο147 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους πλανήτη, με περιουσία που ανέρχεται στα 9.4 δισεκατομμύρια δολάρια. Οπως μάλιστα είχαν αποκαλύψει οι New York Times, προκειμένου να πάρει το 51% των μετοχών από τον Μιχαήλ Προχόροφ θα δώσει το ποσό των 2.35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available