Αλ. Τσίπρας: «Εξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα» το δίλημμα των εκλογών

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI)

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι «έξοδος από τα μνημόνια ή πισωγύρισμα» δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε, παραδεχόμενος παράλληλα ότι δεν περίμενε τόσο μεγάλη ήττα στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου.

Δεν είχαμε εκτιμήσει τους πολιτικούς μας αντιπάλους, δεν περιμέναμε τέτοια διαφορά, πέσαμε έξω, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» και τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Πράγματι είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει, ιδίως αφότου βρεθήκαμε στη θέση να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα στην πλάτη» τόνισε ο Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σεβάστηκε το μήνυμα της δυσαρέσκειας στις ευρωεκλογές και για τον λόγο αυτό, όπως είπε, προχώρησε στην προκήρυξη των εκλογών.

Αναφερόμενος στο δίλημμα των εκλογών, είπε ότι εμείς δεν επιχειρηματολογούμε με βάση το φόβο αλλά τη λογική… «Θέλουμε τη σύγκριση προγραμμάτων» είπε ο Πρωθυπουργός και αμέσως μετά επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «οδοστρωτήρας για τα κοινωνικά δικαιώματα».

«Το σχέδιό μας δεν είναι υπό την αίρεση της τρόικας. Η ΝΔ θέλει μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη των επιχειρήσεων. 1,5 δισ. κοστίζει η μείωση των φόρων που έχει εξαγγείλει η ΝΔ που αφορούν τις μειώσεις στις δαπάνες για τους αδύναμους. Θα κόψει δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι κάνει τον λαγό της ΝΔ. «Κάνει προβλέψεις μπακαλικής», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέντευξή του, εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε για άλλη μια φορά στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές τέθηκε ζήτημα απολύσεων στον δημόσιο τομέα που είχε να τεθεί από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου» είπε ο κ. Τσίπρας. «Και αυτό γιατί όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι θα θεσπίσει την αναλογία ένα προς 5 (σ.σ. μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις) για τις προσλήψεις-αποχωρήσεις από το Δημόσιο, ενώ εμείς την είχαμε φέρει στο 1 προς 1. Αυτό δεν αφορά μόνο αυτούς που δεν θα προσληφθούν αλλά τους πολίτες που δεν θα βρίσκουν γιατρούς στα νοσοκομεία, τα παιδιά που δεν θα έχουν δασκάλους ειδικής αγωγής. Η ΝΔ ως κυβέρνηση μείωσε εν μία νυκτί με νόμο τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για τις ρουσφετολογικές μετατάξεις στη Βουλή, όπου αδειάζοντας την Τασία Χριστοφιλοπούλου που αποχώρησε ζητώντας συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνος είπε «προσφέρω συγγνώμη στον ελληνικό λαό». Είπε ειδικότερα: «Θέλω να είμαι καθαρός. Δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για μια δυνατότητα καλύτερης θέσης για δημοσίους υπαλλήλους. Ηταν λάθος, δεν το γνώριζα. Εγινε διακομματικά, μετά από πρόταση Τραγάκη να μπει η Βουλή στο νόμο της κινητικότητας. Θα ήθελα να προσφέρω μια ‘συγγνώμη’ όχι στα μέλη και στο κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσίπρας ερωτήθηκε και για τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος είναι πιθανό να μπει στη Βουλή με το κόμμα του. «Πρέπει να αφήνουμε όλα τα λουλούδια να ανθίζουν» είπε ο κ. Τσίπρας μη θέλοντας να απαντήσει ευθέως για τον άλλοτε στενό του συνεργάτη και υπουργό του των Οικονομικών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available