Αμερικανική βάση «Αρης Βελουχιώτης»

Ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης.

Αν κατάλαβα καλά, ο Ελληνας υπουργός Αμυνας (και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων), Πάνος Καμμένος, πήγε στην Ουάσιγκτον και είπε πράγματα τα οποία δεν τα είχε συμφωνήσει ή έστω συζητήσει πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον κυβερνητικό του εταίρο δηλαδή.

Πήγε δηλαδή και πρόσφερε στον Ματίς να δημιουργηθούν στην Ελλάδα αμερικανικές βάσεις και είπε επίσης στον Αμερικανό υπουργό Αμυνας ότι ο ίδιος έχει, λέει, «εναλλακτικό σχέδιο» για το Σκοπιανό.

Μέσες άκρες, από δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, αυτά δεν άρεσαν καθόλου στον Αλέξη.

Τίθενται όμως μερικά ερωτήματα: Αν δεν άρεσαν στον Πρωθυπουργό οι πρωτοβουλίες που πήρε ο Καμμένος, γιατί τον κρατάει; Αν πράγματι δεν συμφωνεί το Μέγαρο Μαξίμου με τα λεγόμενα Καμμένου, γιατί δεν βγαίνει να το πει ευθαρσώς;

Aν συμφωνεί, γιατί δεν λένε και σε εμάς τους υπόλοιπους τι ακριβώς είναι αυτό το «εναλλακτικό σχέδιο» για το Σκοπιανό για να μην το μαθαίνουμε μέσω Ουάσιγκτον από τον Καμμένο;

Yστερα, πέρα από την ουσία, είναι εικόνα αυτή κυβέρνησης (που και αυτό βέβαια έχει να κάνει με ουσία), άλλα να λέει ο ένας, άλλα να λέει ο άλλος; Προφανώς και όχι.

Ακόμα πιο προφανές είναι ότι η ετερόκλιτη συμμαχία που από τον Ιανουάριο του 2015 κυβερνάει τη χώρα δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο παρά μόνο για το πώς θα παραμείνει στην εξουσία.

Γι’ αυτήν, ο Αλέξης δεν κρατάει πλέον ούτε τα θεμελιώδη αριστερά προσχήματα. Από το «έξω οι βάσεις του θανάτου» (με το οποίο έκαναν καριέρες και καριέρες διάφοροι επαγγελματίες αριστεροί, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης) προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία δεν έχει πρόβλημα να ακούει τον συγκυβερνήτη του να προσφέρει βάσεις σε όλη την Ελλάδα και ο ίδιος να μην του κάνει δημοσίως έστω μια επίπληξη, έτσι για την τιμή των αριστερών όπλων.

Βάζω δε στοίχημα, πως όταν θα δημιουργηθεί μια νέα αμερικανική βάση στην Ελλάδα, ο Αλέξης θα δείξει το πόσο αριστερός είναι ονομάζοντάς την «Αρης Βελουχιώτης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available