Ανάλυση: Α, αυτά είναι δικά μας παιδιά, τρομάρα μας!

(AP Photo/Yorgos Karahalis)

Τα βλέπαμε μέσα από τηλεοπτικές εικόνες που έδειχναν από ψηλά, προφανώς από ταράτσες, τα μικρά τα ανεγκέφαλα με τις κουκούλες, να ξηλώνουν πεζοδρόμια, μάρμαρα, τσίγκους, ξύλα, ακόμη και φανοστάτη προσπάθησαν. Μάζευαν πολεμικό υλικό να το χρησιμοποιήσουν αργότερα. Οχι πολλοί. Ούτε τριάντα δεν μέτρησα…

Και δεν άργησαν. Με λοστούς τους έβλεπα να προσπαθούν να σπάσουν τα ρολά ενός καταστήματος με σάντουιτς και καφέ. Κι ήταν μόνο η αρχή.

Επειδή γράφω αυτές τις γραμμές προτού ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα συλλαλητήρια δεν γνωρίζω αν συνέβησαν σοβαρότερα πράγματα. Ελπίζω να μην έχει τραυματιστεί κανείς πολίτης ή αστυνομικός ή και από αυτά τα ανόητα κάποιος.

Πρόλαβα ασφαλώς τα χημικά, τις σπασμένες βιτρίνες, τις χαμένες περιουσίες και είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός του Απροστάτευτου Πολίτη κ. Τόσκας θα περηφανεύεται ότι δεν χύθηκε αίμα και έγινε σωστά η δουλειά.

Μπορεί να εκστομίσει και το κουραστικό ρεφραίν του ότι η Αθήνα είναι ασφαλέστερη, αλλά ποιος θα αποζημιώσει για τις ζημιές στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία; Εμείς οι βλάκες! Για μερικά μικρά που απλώς ήθελαν μία σφαλιάρα από τους γονείς τους. Κι επειδή δεν τους την έδωσαν μας αναστατώνουν εμάς κάθε λίγο και λιγάκι.

Βεβαίως θα μπορούσε να δώσει εντολή σε μία διμοιρία να πάει και να τους συλλάβει επ’ αυτοφώρω και να βρεθεί ένας εισαγγελέας να τους καταδικάσει σε κοινωνικά έργα. Να γυρνάνε με ένα αστυνομικό φρουρό να επιδιορθώνουν ό,τι χάλασαν… Κι ασφαλώς επίπληξη με αναστολή ποινής στους γονείς.

Γιατί στο τέλος ο αγανακτισμένος πολίτης θα βάλει τον κ. Τόσκα να κάνει τη δουλειά αυτή… Και ήδη άργησε….

Κι ας πάψει να διαφημίζει η κυβέρνηση την πολιτική της καταστολής δια της αποχής… Πρόκειται περί μεγίστης βλακείας. Και έχουμε δει τα αποτελέσματά της εδώ και χρόνια… Καμένη Αθήνα, τραυματίες, απώλειες περιουσιών…

Το είπε και ο ώριμος Γιάννης Δραγασάκης σε εισβολή αλληλέγγυων στους απεργούς τρομοκράτες Μαζιώτη και Ρούπα, οι οποίοι διέκοψαν την ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Παλαιό Δημαρχείο Υμηττού. Ο κ. Δραγασάκης βρήκε και είπε για τους συμπαραστάτες των εγκληματιών ότι «δεν πειράζει είναι δικά μας παιδιά κι αυτά»!

Η πολιτική αυτή δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να σπρώχνει πολλούς στα πολύ άκρα…
Επομένως αυτή η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει και για όλα αυτά… Γιατί είναι μία συνειδητή πολιτική και ας βρίσκουν ό,τι επιχειρήματα θέλουν….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *