Ανανεώθηκε η ηγεσία του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσσιώτισσα»

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η γενική συνέλευση του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» ανανέωσε τη θητεία της προέδρου Ελένης Καλογερά και της πλειοψηφίας των στελεχών και εξέλεξε τρία νέα μέλη.

Οι εκλογές, όπως δήλωσαν στον «Εθνικό Κήρυκα» η πρόεδρος Ελένη Καλογερά και ο πρώην πρόεδρος και παράλληλα πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, Δημήτριος Τριανταφύλλης, διεξήχθησαν στις 11 Μαρτίου αμέσως μετά το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, στον ίδιο ναό όπου οι Ευρυτάνες έχουν δημιουργήσει το παρεκκλήσιο της Παναγίας Προυσσιώτισσας και όπου θησαυρίζεται η θαυματουργός εικόνα της προστάτιδας του Συλλόγου.

Τις εκλογές διεξήγαγε η Εφορευτική Επιτροπή, η οποία απαρτίζονταν από τους Δημήτριο Τριανταφύλλη (πρόεδρο) και μέλη τους Γρηγόρη Ζαχαρόπουλο και τον Κωνσταντίνο Κόκοτο.

Το προεδρείο πλαισιώνεται από τους Ελένη Καλογερά, πρόεδρο, Χριστίνα Τσερπέλη, αντιπρόεδρο, Γρηγόρη Ζαχαρόπουλο, β’ αντιπρόεδρο, Λούλα Κουτσούκη, γραμματέα, Ελένη Κούζουνα, β’ γραμματέα, Δημήτρη Παπαϊωάννου, ταμία, Δημήτρη Παπαδόπουλο, β’ ταμία και Γιάννη Χαντζή, ως βοηθό ταμία.

Σύμβουλοι επανεκλέχτηκαν οι Λαμπρινή Αθανασοπούλου, Βασιλική Αθανασοπούλου, Αποστόλης Κασβίκης, Ιουλία Κοκότου, Κωνσταντίνος Κόκοτος, Αλεξάνδρα Μπαλτά, Μαρία Παπαδοπούλου – Τεγερίδη, Ιωάννα Παπαδοπούλου, Βασιλική (Μπέσυ) Πριτσιόλα, Δημήτρης Τριανταφύλλης, Μαρία Τριανταφύλλου, καθώς επίσης και οι Γεωργία Τσινιά – Αθανασοπούλου, Γιάννης Χαντζής και Χριστίνα Τσερπέλη.

Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων στελεχών και μελών του Συλλόγου τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος Παύλος Παλαιστίδης συλλειτουργούντων των ιερέων Αριστείδη Γαρίνη και Ανδρέα Χούπου.

Η συνέλευση ενέκρινε τα πρακτικά της προηγούμενης και στη συνέχεια έγινε ο απολογισμός του έργου της απερχόμενης διοίκησης από την Ελένη Καλογερά.

Η κ. Καλογερά αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Συλλόγου στην παρέλαση της Νέας Υόρκης και σε όλες τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, καθώς επίσης και στο φιλανθρωπικό έργο τόσο εδώ, όσο και στην γενέτειρα.
Το Ταμείο Ελληνοπαίδων, το Ελληνικό Τμήμα του Ροναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ, η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ναυπάκτου, καθώς επίσης και ομογενείς που έχουν πράγματι ανάγκη ευεργετήθηκαν από τη γενναιοδωρία του ιστορικού συλλόγου.

Αμέσως μετά ακολούθησαν ερωτήσεις και συζητήσεις για το μέλλον του Συλλόγου, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή των Ευρυτάνων στην παρέλαση της Ομογένειας για την 197η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Απριλίου.

Ο πρώην πρόεδρος Δημήτριος Τριανταφύλλης μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή των εκλογών και τόνισε ότι η ανανέωση της θητείας της συντριπτικής πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης και της ίδιας της προέδρου Ελένης Καλογερά αποτελεί ένα επί πλέον δείγμα της ομόνοιας και της σύμπνοιας που επικρατεί στους κόλπους του Συλλόγου.

«Είμαστε ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους της Νέας Υόρκης και πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η δεύτερη εκατονταετία να είναι πιο παραγωγική και πιο πλούσια σε δράση από την προηγούμενη», συμπλήρωσε ο κ. Τριανταφύλλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available