Ανεξάρτητη έρευνα για τον τραγικό θάνατο 15χρονου αποφάσισε το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε εισήγηση της Ζέτας Αιμιλιανίδου για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας κατά παντός υπευθύνου για τον τραγικό θάνατο του 15χρονου παιδιού. (Φωτογραφία ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη πρόταση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, για διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας κατά παντός υπευθύνου από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε σχέση με την αυτοκτονία 15χρονου μαθητή από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Το τραγικό περιστατικό έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη υπό το φως των πληροφοριών ότι το παιδί ήταν θύμα βίας στην ίδια του την οικογένεια και δεν έτυχε προστασίας από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες παρά το γεγονός ότι είχαν γνώση μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες που τους έγιναν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» ανέφερε σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Αιμιλιανίδου, εκφράζοντας παράλληλα βαθύτατη θλίψη για το περιστατικό, ενώ είπε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί σε δύο μήνες.

Παράλληλα, η κ. Αιμιλιανίδου που εξέφρασε συγκλονισμό για τον θάνατο ενός παιδιού, απέρριψε ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έχουν αρνηθεί να παραδώσουν οποιονδήποτε φάκελο.

«Οι υπηρεσίες του κράτους έχουν διεκπεραιώσει με τον πιο σωστό τρόπο πάρα πολλές υποθέσεις», σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι ο οποιοσδήποτε χειρισμός δεν αλλάζει το γεγονός, που είναι ο θάνατος ενός παιδιού.

Βάσει της νομοθεσίας, συμπλήρωσε η Υπουργός, η Επίτροπος Διοικήσεως δύναται να διερευνήσει όλα τα θέματα που έχουν προκύψει. Αν κρίνει ότι προκύπτουν είτε ποινικά είτε πειθαρχικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε, οφείλει να παραπέμψει τις ποινικές πτυχές στον Γενικό Εισαγγελέα και τα πειθαρχικά στις αρμόδιες αρχές για δέουσες ενέργειες, είπε.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, τέσσερις υπηρεσίες εμπλέκονται στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης, με την κ. Αιμιλιανίδου να λέει ότι δεν προκαταλαμβάνει την έρευνα και δεν επιρρίπτει ευθύνες.

Στο μεταξύ, στον διορισμό της Δέσπως Μιχαηλίδου Λιβανίου, ως νέας Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του παιδιού προχώρησε το Υπουργικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα, προχώρησε και στον διορισμό της Λουίζας Χριστοδουλίδου Ζαννέτου ως Επιτρόπου Νομοθεσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available