Ανησυχία για νέο αδιέξοδο για την πρώτη κατοικία

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα ήταν το βασικό θέμα της προγραμματισμένης για το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασης (θα είναι διήμερη και θα διαρκέσει μέχρι σήμερα) του EuroWorking Group (EWG).

Παρά τις προσπάθειες πάντως που έχουν γίνει, φαίνεται δύσκολο να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Ευρωπαίων πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Οι Ευρωπαίοι διατηρούν έντονες ενστάσεις και υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή του νέου νόμου τύπου «Κατσέλη», δεν θα αποδώσει καρπούς στη μείωση των «κόκκινων» δανείων και στον αριθμό των στρατηγικών κακοπληρωτών. Αυτός είναι και ο λόγος, υπενθυμίζεται, για τον οποίο έχει μπλοκαριστεί η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η ελληνική πλευρά, που επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, όσο και οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωζώνης, θα περιοριστούν στην καταγραφή των βασικών θέσεών τους, δίχως να προχωρήσουν σε ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Στην περίπτωση που δεν σημειωθεί πρόοδος, το όλο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς θα παραπεμφθεί στο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Απριλίου, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα μεταβούν στην Αθήνα σε μια ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available