Αντιδράσεις από ιδιοκτήτες για τη νομοθετική πρωτοβουλία Γιάνναρη

Ο Μιχάλης Γιάνναρης, αναπληρωτής Επικεφαλής της Πλειοψηφίας της Γερουσίας της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του Μιχάλη Γιάνναρη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυσαρέσκεια στις τάξεις των ιδιοκτητών ακινήτων έχει προκαλέσει η νομοθετική πρωτοβουλία του ομογενούς πολιτειακού γερουσιαστή, Μιχάλη Γιάνναρη, για τρίμηνη απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου των ενοικιαστών που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των μέτρων του κορωνοϊού, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας «The Real Deal».

«Σύντομα μετά απ’ αυτό, η αγορά των ενοικιαζόμενων ακινήτων, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομική μηχανή στη Νέα Υόρκη, θα καταρρεύσει γρηγορότερα από το Χρηματιστήριο», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σταθεροποιημένων Ενοικίων (RentStabilizationOrganization), Τζόσεφ Στράσμπουργκ (JosephStrasburg).

Η κεντρική γραμμή των ιδιοκτητών ακινήτων είναι πως θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευτούν απευθείας έναν διακανονισμό με τους ενοικιαστές τους, χωρίς την παρέμβαση της Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Γιάνναρης, μιλώντας στον «Ε.Κ.», είχε τονίσει ότι σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και πως υπάρχει ρύθμιση για τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες, με απαλλαγή από τις δόσεις των στεγαστικών δανείων.

Το πακέτο αντιμέτρων του κ. Γιάνναρη έχουν ήδη συνυπογράψει οι συνάδελφοί του Τζούλια Σαλάζαρ, Τζέσικα Ράμος, Κέβιν Πάρκερ, Ντέιβιντ Καρλούτσι, Μπραντ Χόιλμαν και Αλεσάντρα Μπιάγκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available