Αντιπρόσωποι των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών επισκέφθηκαν τον Ελπιδοφόρο

Αναμνηστική φωτογραφία των αντιπροσώπων των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: John GOA/Mindala

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφορος συναντήθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου με μια αντιπροσωπεία της Μόνιμης Διάσκεψης των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών (SCOOCH), η οποία απαρτίζονταν από τον Επίσκοπο Δαβίδ (Κόπτη, Πρόεδρο της SCOOCH) τον Σεβασμιότατο Μορ Διονύσιο, τον Σεβασμιότατο Μορ Τίτο, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Σιλβάνο και τον Μητροπολίτη Δανιήλ.

Οι πρόσφατες αλλαγές τόσο στην SCOOCH όσο και στη Συνέλευση των Καναδικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, η έντονη επιθυμία για ενότητα και η ανάγκη αναζωογόνησης του κοινού διαλόγου -ειδικά σε θέματα που αφορούν το ποίμνιο- συζητήθηκαν εκτενώς. Η ομάδα προχώρησε σε συμφωνία για την οργάνωση μιας από κοινού χριστουγεννιάτικης συναυλίας, για την οποία θα υπάρξουν νεότερα εντός των επόμενων μηνών.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος σχολίασε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν να μας εμποδίζουν να ζούμε στο παρόν και να κοιτάμε προς το μέλλον. Γι’ αυτό είμαι ενθουσιασμένος που δουλεύω με τους αδελφούς και τις αδελφές από τις Εκκλησίες της Ανατολής όχι μόνο για την δημιουργία κοινών αντιλήψεων, αλλά και για την επίτευξη πλήρους ενότητας στην πίστη και στην Θεία Κοινωνία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available