ΑΝΤΙ-Λόγος, του Βασίλη Κουτσίλα

O κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη σε παλαιότερο στιγμιότυπο στη Βουλή. AP Photo/Petros Giannakouris.

• Γουδή

«Ο Τσίπρας μου είπε το 2015 να φοβάμαι ένα νέο Γουδή». Δεν ξέρω βέβαια πόση αξιοπιστία έχει απομείνει στον άλλοτε υπουργό των Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, σε μια από τις δεκάδες συνεντεύξεις που δίνει δεξιά και αριστερά. Προσωπικά ο Γιάνης μου δίνει την εντύπωση ότι αισθάνεται την ανάγκη να αμυνθεί στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προς διάφορες πλευρές.

• Προσχήματα

Πριν μερικές ημέρες δύο υπουργοί διασκέδαζαν στο πάρτι γενεθλίων του ενός. Χθες, την ημέρα της ψηφοφορίας του 4ου μνημονίου ένας άλλος υπουργός αναλωνόταν σε ευφυολογήματα από το βήμα της Βουλής αναφορικά με δημοφιλές ριάλιτι της τηλεόρασης. Αλλους έπιασε η κάμερα να γελάνε στα έδρανα και να παίζουν με τα κινητά τους. Θα μπορούσαν κάπως να κρατήσουν τα προσχήματα. Αλλά, αν κατάλαβα καλά, αν κρατάς την καρέκλα, δεν έχει κανένα νόημα να κρατάς και τα προσχήματα.

• Ευτελισμός

Την Πέμπτη στη Βουλή έγινε κάτι που προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει: Ο Πρωθυπουργός πήρε το λόγο πριν από άλλους πολιτικούς αρχηγούς (συγκεκριμένα τον Καμμένο και την Γεννηματά). Κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι επειδή χρονικά η συζήτηση είχε πάει παραπίσω, ο Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει προτού ξεκινήσει το «Survivor» στην τηλεόραση και πήγαινε η ομιλία του άπατη από πλευράς τηλεθέασης.

Ετσι είχαμε το εξής φαινόμενο: Μίλησε πρώτα ο Πρωθυπουργός και οι δύο άλλοι αρχηγοί Καμμένος και Γεννηματά (φαντάζομαι βέβαια ότι ο κ. Καμμένος δεν είχε πρόβλημα να παραχωρήσει τη θέση του) μίλησαν μετά. Τι νόημα είχε όμως να τους δοθεί ο λόγος μετά, αφού ο Πρωθυπουργός δεν θα απαντούσε σε αυτά που του έλεγαν; Εχει που έχει τα προβλήματά του το ελληνικό Κοινοβούλιο, το να λειτουργεί όμως και με βάση την τηλεθέαση, πάει πολύ. Κατ’ ουσίαν μιλάμε για ευτελισμό.

• Τέλη κυκλοφορίας

Μια μικρή έρευνα έκανε η ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και διαπίστωσε ότι πάνω από 40.000 Ελληνες δεν είχαν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας από το 2013 μέχρι το 2017. Γιατί όχι; Αφού κανείς δεν τους τα ζητούσε, γιατί ποιο λόγο να πάνε να πληρώσουν;

• Προεδρικά τουίτς

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τους ακόλουθούς του στο τουίτερ για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *