ΑΝΤΙ-Λόγος, του Βασίλη Κουτσίλα

Με ένα φιλί υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση/Γιάννης Παναγόπουλος.

• Πανηγύρια

Είδα πανηγύρια στο υπουργείο Εργασίας από τον πρωθυπουργό Τσίπρα και την υπουργό Αχτσιόγλου για τη μείωση της ανεργίας.

Το ότι κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι η μείωση (όχι βέβαια ότι είναι και πολύ μεγάλη – η Ελλάδα παραμένει πρώτη και με διαφορά τόσο σε Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και ευρωζώνη) έχει να κάνει με τις προσλήψεις που έχει αρχίσει και ξανακάνει το Δημόσιο από τα παράθυρα, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.  Αλλά, γιατί να αφήσουμε κάτι λεπτομέρειες να μας χαλάσουν μια ωραία ιστορία; Είναι αμαρτία.

• Στο Μαξίμου όλα καλά

«Δεν ήταν καλό το ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τοποθετήθηκε σε μια πολιτική θέση».  Ποιος τα είπε αυτά;  Κάποιος αντιπολιτευόμενος βουλευτής; Κάποιος γενικά με αντιπολιτευτική διάθεση προς την κυβέρνηση; Κάθε άλλο. Τα είπε ο κυβερνητικός βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ), Σάκης Παπαδόπουλος. Τελικά μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν βλέπουν κάτι το μεμπτό στην τοποθέτηση της Θάνου.

• Θέλουν αλήθεια να πατάξουν τη φοροδιαφυγή;

Κάθε χρόνο τα ίδια: οι έλεγχοι της εφορίας στα τουριστικά μέρη αποδεικνύουν ότι οι επιχειρηματίες δεν έχουν και πολλές παρτίδες με τις ταμειακές τους μηχανές.  Αυτό όμως δεν είναι νέο, το ξέρουμε. Κάποια στιγμή, πρέπει το κράτος να αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει με την κατάσταση αυτή. Εκτός και αν δεν ενδιαφέρεται να κάνει κάτι.

• Γκρίνια

Είχε ζέστη: γκρίνια. Και τι καταλάβατε;  Μέσα στο κατακαλόκαιρο ήρθε το φθινόπωρο. Και από ό,τι βλέπω, πάλι γκρίνια. Δεν γίνεται δουλειά όμως έτσι.

• Προεδρικά τουίτς

Της επιλογής του γιου του, Ντόναλντ τζούνιορ, να συναντηθεί με την Ρωσίδα δικηγόρο, υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με tweet του τη Δευτέρα.  «Οι περισσότεροι πολιτικοί θα είχαν πάει σε μία συνάντηση όπως αυτή στην οποία συμμετείχε ο Ντον τζούνιορ με σκοπό να λάβει πληροφορίες για έναν αντίπαλο. Ετσι είναι η πολιτική», έγραψε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *