ΑΝΤΙ-Λόγος, του Βασίλη Κουτσίλα

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ.

  • Προφανώς

Συνέχισε λέει να παίρνει τη σύνταξη της μητέρας του ακόμα και όταν εκείνη πέθανε. Τώρα αν σας πω ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα και ότι προσωπικά γνωρίζω άλλες δυο τρεις τι θα πείτε; Θα πείτε πιθανότητα ότι γνωρίζετε και εσείς τέτοιες περιπτώσεις. Είναι προφανές. Αλλιώς δεν θα είχε φτάσει το κράτος σε αυτό το σημείο.

  • Κατασχέσεις

Σε λίγο καιρό από ό,τι μαθαίνω το κράτος θα μπορεί να κάνει κατασχέσεις ακόμα και για χρέη κάτω των 500 ευρώ. Μα καλά, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έλεγαν ότι αν γίνουν κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουν ποτέ τις κατασχέσεις; Δικό τους δεν ήταν το σύνθημα που έλεγε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Αλλά εδώ που τα λέμε, δίκιο έχουν. Για τραπεζίτες μίλαγαν. Δεν μίλαγαν για το Δημόσιο.

  • Δημόσιο

Μπορεί το Δημόσιο να απαξιώθηκε τα χρόνια της κρίσης όσο ενδεχομένως δεν πήγαινε άλλο. Μπορεί να έγιναν περικοπές στους μισθούς πρωτόγνωρες. Μπορεί να ακούγονται γι’ αυτό τα μύρια όσα. Παρόλα αυτά, το όνειρο του Ελληνα για έναν διορισμό εξακολουθεί να υπάρχει. Τι άλλο να πεις όταν μαθαίνεις ότι για 46 θέσεις στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έγιναν συνολικά 6.649 αιτήσεις;

  • Tα αυτονόητα

Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε success story, αλλά μόνο αν η κυβέρνηση τηρήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων είπε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Ουσιαστικά δηλαδή, είπε τα αυτονόητα. Αυτό βέβαια δεν είναι κατά βάσιν κακό, διότι πολλές φορές στην Ελλάδα τα αυτονόητα είναι το ζητούμενο.

  • Δεν ιδρώνει το αφτί τους

Παρά τη θύελλα των αντιδράσεων για τον διορισμό του Στέλιο Παππά, πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά, στον ΟΑΣΘ, στην κυβέρνηση δεν βλέπω να ιδρώνει το αφτί τους. Κυβερνητικά στελέχη μάλιστα πέρασαν στην αντεπίθεση. Διότι σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

  • Αχάριστοι

«Αντί να μας λένε ‘ευχαριστώ’ για τα Κύθηρα, μας κάνουν και κριτική», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εννοώντας βέβαια ότι οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να είναι ευγνώμονες προς την κυβέρνηση που η φωτιά έσβηνε όταν έφτανε στη θάλασσα και δεν συνέχιζε το έργο της και μέσα στο νερό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *