ΑΝΤΙ-Λόγος, των A.H. Διαματάρη και Βασίλη Κουτσίλα

Ο κ. Μιχάλης Σάλλας. Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ.

• Δίωξη κατά του Σάλλα, μια ελπιδοφόρα είδηση

Η είδηση είναι εντυπωσιακά θετική: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκηση ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μ. Σάλλα και άλλων για τη διαχείριση των αποθεματικών Ασφαλιστικών Ταμείων.

Και μόνο το γεγονός ότι ασκήθηκε δίωξη ενάντια σε πανίσχυρους και πολύ καλά δικτυωμένους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, είναι μια μεγάλη υπόθεση και πιθανόν να δείχνει ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να χτυπηθεί η διαφθορά στην Ελλάδα. Και μέσω της Δικαιοσύνης είναι ο σωστός τρόπος.

Σημειώνω ότι όταν το πρακτορείο «Ρόιτερς» αποκάλυψε, πριν δυο περίπου χρόνια, με δυο μακροσκελή και εμπεριστατωμένα τηλεγραφήματά του σκάνδαλα, που σύμφωνα με την έρευνά τους, είχε διαπράξει ο Σάλλας στην Πειραιώς, κυρίως στον τομέα των ακινήτων, ο «Εθνικός Κήρυκας» ήταν το μόνο Μέσο Ενημέρωσης που τα δημοσίευσε και μάλιστα στην πρώτη σελίδα, κορυφή.

• Λόγια που αξίζουν προσοχής

«Δεν μπορεί κανείς παρά να αναλογιστεί με θλίψη», γράφει ο Θάνος Κατσάμπας, Non-Resident Senior Fellow στο Atlantic Council και πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής στο ΔΝΤ, στο «huffingtonpost.gr»- πώς υποτιθέμενα έγκυρα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έγιναν «συνεργοί στο έγκλημα» με μια σειρά Ελλήνων αξιωματούχων και αυτοδιαφημιζόμενων εμπειρογνωμόνων και συνέβαλαν στη δημιουργία ψευδαισθήσεων που έχουν παρατείνει την προσαρμογή πέρα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης.

Η προβολή και διαιώνιση των όρων «πολιτική λύση» (άγνωστη έννοια σε διεθνές επίπεδο), «έντιμος συμβιβασμός» (μονομερής απόρριψη των ανειλημμένων δεσμεύσεων, δηλαδή ανέντιμη διαπραγμάτευση), «ημερομηνία-ορόσημο» (επαναλαμβανόμενη πλασματική προθεσμία για την ανάκτηση χαμένου εδάφους), είναι ορισμένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα συνενοχής των ελληνικών ΜΜΕ στον αποπροσανατολισμό του ελληνικού εκλογικού σώματος.

Πέρα από τη γνωστή «διαπλοκή», τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, λόγω αμάθειας, ανικανότητας, και απειρίας, όχι μόνο διευκόλυναν τη διάδοση ανακριβειών για τον τρόπο της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά παρείχαν επίσης φόρουμ (αυτο)προβολής απαίδευτων και ημιμαθών ατόμων, που έχουν κάνει ανυπολόγιστη ζημιά στην ελληνική κοινωνία.

• Διά της πλαγίας

Είχε που είχε τα οικονομικά προβλήματά της η ΔΕΗ, τώρα θα πρέπει να βρει να πληρώνει επιπλέον 2.338 εργαζόμενους, που θα προσληφθούν μεν από το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά θα μισθοδοτούνται από τα ταμεία της επιχείρησης. Αυτό προκύπτει από απόφαση που υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και μάλιστα με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον». Οι προσλήψεις αφορούν σε δύο συγκεκριμένες Εφορείες Αρχαιοτήτων, της Φλώρινας και της Κοζάνης.

Και εκεί, σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να προσληφθούν 319 αρχαιολόγοι, 1.840 εργάτες, 39 αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί ή 55 συντηρητές αρχαιοτήτων. Μα γιατί; Πώς προεξοφλούν ότι θα βρεθούν αρχαία εκεί που θα κάνει έργα η ΔΕΗ και θα πρέπει να παρίστανται αρχαιολόγοι και γενικά εργαζόμενοι του συγκεκριμένου κλάδου; Δεν χρειάζεται να το προεξοφλήσουν. Τους προσλαμβάνουν, είτε βρεθούν, είτε δεν βρεθούν αρχαία. Με λίγα λόγια, μάλλον μιλάμε για ένα ωραίο κόλπο για να γίνουν προσλήψεις διά της πλαγίας.

• Υπέρ Μαδούρο

«Μαίνεται η ένταση στη Βενεζουέλα – Οι «τσαβίστας» στους δρόμους κατά του πραξικοπήματος της Δεξιάς». Ποιος λέτε να τα γράφει αυτά; Το «left.gr», η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα και τώρα δεν σταματάει να υποστηρίζει τον Μαδούρο.

• Πρώην σύντροφοι

«Ο κ. Σπίρτζης έγινε γενίτσαρος από επιλογή για μία υπουργική καρέκλα. Αρχισε να κόβει κορδέλες σε οδικούς άξονες μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για να ξεφύγουν από την κατακραυγή του κόσμου. Πέτυχε το αντίθετο. Επιτίθεται με χυδαίο τρόπο στην παράταξη που τον ανέδειξε, αυτή που παρακαλούσε να τον στηρίξει στην προεδρία του ΤΕΕ, την παράταξη της οποίας την ιστορία καπηλεύεται». Αυτά ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, για τον πρώην σύντροφό του και νυν υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη. Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα.

• Προεδρικά τουίτς
Στην επίσκεψη των πρωταθλητών New England Patriots στον Λευκό Οίκο ήταν αφιερωμένα δύο τουίτς του Αμερικανού Προέδρου. Στο ένα μάλιστα επισύναψε και σχετικό βίντεο με την τελετή βράβευσης των πρωταθλητών. Στο άλλο επιτέθηκε στην εφημερίδα «Νew York Times», σημειώνοντας ότι έγραψε ένα ψέμα αναφερόμενη στην επίσκεψη των New England Patriots στον Λευκό Οίκο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *