ΑΝΤΙ-Λόγος, των A.H. Διαματάρη και Βασίλη Κουτσίλα

• Ειδικός ανακριτής, σωστή επιλογή

Ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να ξαφνιάστηκε από τον διορισμό του ειδικού ανακριτή για την υπόθεση των σχέσεων ανθρώπων του με τη Ρωσία. Γι’ αυτό και αντέδρασε με οργή: «Είναι το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην Ιστορία των ΗΠΑ», έγραψε.

Ισως. Ομως η επιλογή του ειδικού ανακριτή θεωρείται πολύ καλή, απ’ όλες τις μεριές. Είναι πρώην διευθυντής του FBI. Ετσι, λοιπόν, δεν θα μπορέσει κανείς να αμφισβητήσει τα συμπεράσματα της έρευνάς του.

Κι αυτό, λογικά, πρέπει να συμφέρει και τον ίδιο τον Πρόεδρο.

• Απαράδεκτη συμπεριφορά της φρουράς του Ερντογάν

Η επίθεση των ανδρών ασφάλειας του Ερντογάν σε λίγους διαδηλωτές έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον -«υπήρχε αίμα παντού» είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας- αποτελεί μια απαράδεκτη ενέργεια, ενδεικτική της νοοτροπίας του Τούρκου προέδρου και του τρόπου που αντιλαμβάνεται το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν τα είπε πιο καλά απ’ όλους: «Εδώ», είπε, «είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιες αλήτικες συμπεριφορές».

• Το συμφέρον της χώρας

Σε μια συζήτησή μου με ομογενή δημοκρατικό πολιτικό τον ρώτησα αν προβλέπει καθαίρεση του Προέδρου. Για όνομα του Θεού, μου απάντησε. Δεν συμφέρει τη χώρα. Εκτός κι αν…

Εχει δίκαιο.

• Κακιές γλώσσες

Κάτι κακιές γλώσσες λένε ότι αυτή η αποφασιστικότητα των 153 της κυβέρνησης να στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους το μνημόνιο (το οποίο μέχρι να έρθουν στην εξουσία θεωρούσαν επάρατο) έχει να κάνει μόνο με την… αγάπη προς τις καρέκλες τους. Προσωπικά εγώ αυτά δεν τα πιστεύω και διαχωρίζω τη θέση μου.

• Γραβάτες

Είναι κοντά στο να βάλει γραβάτα λέει ο πρωθυπουργός Τσίπρας γιατί «τα νέα που φτάνουν στ’ αφτιά του» για το χρέος είναι πολύ καλά. Για όσους δεν θυμούνται να πω πως παλιότερα, όταν είχε ερωτηθεί γιατί δεν φοράει γραβάτα, είχε απαντήσει ότι θα το κάνει μόλις βρεθεί λύση για το χρέος.
Πάντως, χωρίς να αφήνω υπονοούμενα για την ακοή του Πρωθυπουργού, να πω ότι αυτά τα «καλά νέα» περί χρέους τα ακούει μόνο εκείνος.

• Γεύματα

Και εκεί που λες τα έχω ακούσει όλα, ακούς από το βήμα της Βουλής βουλευτή (βουλεύτρια κατά την Συριζαϊκήν) να λέει ότι τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένδειξη… ανεπτυγμένης χώρας.

Με λίγα λόγια, μην κοιτάτε την ανεργία που κινείται μεταξύ 23%-25%, μην κοιτάτε που είμαστε η μόνη χώρα της ευρωζώνης που είμαστε σε ύφεση, μην κοιτάτε που έχουμε capital controls, μην κοιτάτε που στους δείκτες που αφορούν την φτώχεια έχουμε πανευρωπαϊκές πρωτιές.  Από τη στιγμή που στα παιδιά στα σχολεία χορηγούνται δωρεάν γεύματα, τότε η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη χώρα.

• Αλήθειες

«Ας μην εξωραΐζουμε την κατάσταση. Τα μέτρα που ψηφίζουμε σηματοδοτούν την παραμονή στο μνημονιακό πλαίσιο».  Αυτά είπε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής.  Αναρωτιέμαι βέβαια, θα τα έλεγε αυτά αν πριν από μερικούς μήνες ο Τσίπρας δεν αποφάσιζε να τον διώξει από το υπουργείο Παιδείας;  Πιστεύω πως όχι.

• Προεδρικά τουίτς

Για το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών όσον αφορά πολιτικό στην αμερικανική Ιστορία, έκανε λόγο σε τουίτ του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Σε άλλο τουίτ υποστήριξε πως παρά τα όσα είχαν συμβεί στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι αλλά και στην κυβέρνηση του Ομπάμα, δεν είχε διοριστεί ειδικός ανακριτής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *