ΑΝΤΙ-Λόγος, των A.H. Διαματάρη και Βασίλη Κουτσίλα

Ο κ. Τζέιμς Κόμεϊ. AP Photo/J. Scott Applewhite.

• Ο Τραμπ αντιμέτωπος με τον νόμο

Ασχημα, πολύ άσχημα ξεκίνησε η εβδομάδα για τον πρόεδρο Τραμπ. Σε μια χωρίς προηγούμενο περίπτωση, ο αρχηγός του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, που κατέθεσε στο Κογκρέσο, διέψευσε το αφεντικό του–Πρόεδρο, ότι ο Ομπάμα παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του, όπως ο Τραμπ ισχυρίστηκε σε ένα του τουίτ πριν λίγες εβδομάδες.

Επίσης, ο Κόμεϊ αποκάλυψε ότι το FBI διεξάγει έρευνα για την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές και τη συμμετοχή συνεργατών του Τραμπ σ’ αυτό. Για φανταστείτε το: Ο αρχηγός του FBI στην ουσία αποκαλεί ψεύτη τον Πρόεδρο της χώρας!

Ο Τραμπ θα πρέπει να είναι έξαλλος με τον αρχηγό του FBI. Ομως, τι μπορεί να κάνει; Να τον διώξει; Θα κάνει την κατάσταση χειρότερη. Τελικά, όπως όλοι τους, έτσι και ο Τραμπ θα μάθει ότι στην Αμερική κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανείς. Ούτε καν ο Πρόεδρος.

• Εν όψει της παρέλασης

«Αυτούς τους αγωνιστάς κατατρέχουν και τους λένε να πάνε να διακονέψουν. ‘Ποιος σας είπε’, τους λένε, ‘να σηκώσετε άρματα να δυστυχήσετε;’…Εχουν δίκαιο…Toυς φκειάσαν αυτείνοι οι διακονιαραίγοι , οι αγωνισταί, Εκλαμπρότατους, τους λευτέρωσαν από τους Τούρκους κι από τα χρέη, όπου χρώσταγαν των Τούρκων κι έγιναν μεγάλοι και τρανοί. Γύμνωσαν και τους Τούρκους παίρνοντας το βιο τους και το Εθνος το γύμωσαν και το αφάνισαν. Γιόμωσαν κακίες και φατρίες τους ανθρώπους του αγώνος. Τους καταδιαιρούν, γεμίζουν αυτοί αγαθά.

Συχωράτε με αναγνώστες, οπούφυγα από το προκείμενον. Μη στοχάζεστε ότι είμαι ή γόητας, είτε φαντασμένος είτε εγώ αδικημένος. Λυπούμαι και γράφω αυτά. Οτι ήτανε πέντε αδέλφια κ έμειναν ένας μόνον από το ντουφέκι…Κι έχω σκοπόν να ζήσω κι εγώ σ αυτείνη την πατρίδα. Οτι έχω τόση αδύνατη φαμελιά και δεν πιτηδεύομαι να κολακεύω τους δυνατούς. Και είμαι δυστυχής, και κλαίγω και την δυστυχισμένη πατρίδα μου όπου δι αυτείνη χύσαμε το αίμας μας αδίκως».

Στρατηγός Μακρυγιάννης
Απομνημονεύματα

• Προεδρικά τουίτς

Με τις φημολογούμενες επαφές στελεχών της προεκλογικής του εκστρατείας με Ρώσους αξιωματούχους, ασχολείται με τα τουίτς του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας ότι την όλη ιστορία την έχουν κατασκευάσει οι Δημοκρατικοί. Κάλεσε μάλιστα το FBI και το Κογκρέσο να ασχοληθεί και να βρει το ποιος διοχετεύει στον Τύπο διαβαθμισμένες πληροφορίες. Παράλληλα, διερωτάται τι ακριβώς γίνεται «με την επαφή της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον με τους Ρώσους».

• Κούλογλου

Ηθελε λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, να κερδίσει στην Ολλανδία ο ακροδεξιός Βίλντερς προκειμένου να πανικοβληθούν οι Ευρωπαίοι και να επιδείξουν μια πιο επιεική στάση απέναντι στην Ελλάδα (αν σας φαίνεται αποκύημα φαντασίας δικής μου αυτή η δήλωση σας πληροφορώ ότι υπάρχει και σχετικό βίντεο). Πάλι καλά που δεν είχε ότι θα ήθελε το 1945 να μην είχε ηττηθεί ο Χίτλερ αλλά να είχε συνεχίσει το… θεάρεστο έργο του προκειμένου να… έβαζαν και τότε μυαλό οι Ευρωπαίοι.

• Αφαντος

Αφαντος παραμένει ο Αρτέμης Σώρρας. Παρά τις έρευνες της Αστυνομίας ο επίδοξος σωτήρας της Ελλάδας είναι ασύλληπτος. Μακάρι κάτι να γίνει, να ανατραπεί η απόφαση του δικαστηρίου, να ανοίξει το πουγκί με τα δισεκατομμύρια και να χρεώσει την Ελλάδα, αποστομώνοντας όσους τον αμφισβητούν. Εκτός και αν τόσο καιρό λέει ψέματα ότι δεν έχει αυτά τα 600 δισεκατομμύρια (πράγμα που δεν το πιστεύω).

• Επανάληψη

Επανάληψη του δράματος του 2015 βλέπει το πρακτορείο «Bloomberg» πίσω από τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Το κακό είναι ότι εκτός από το «Bloomberg» είμαστε πολλοί άλλοι που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε κάτι τέτοιο. Επίσης, πιο κακό είναι πως σε αντίθεση με το τι έγινε το 2015 (που την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή η χώρα απέφυγε την κατάρρευση) αυτή τη φορά το σενάριο είναι πιθανό να μην έχει τόσο ευτυχές τέλος.

• Ακάθεκτος ο Ερντογάν

Ακάθεκτος συνεχίζει τις… δημοκρατικές τακτικές ο Ερντογάν. Οπως έγινε γνωστό, την περασμένη εβδομάδα, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν πάνω από 2.000 ανθρώπους με την κατηγορία ότι είχαν επαφές με «εξτρεμιστές», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στην Αγκυρα.

Σχεδόν οι μισοί απ’ τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν διασυνδέσεις με το PKK, περίπου 1.000 ότι είναι μέλη του δικτύου του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, άλλοι 70 ότι σχετίζονται με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», ενώ 28 ότι ανήκουν σε «αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις». Θα μπορούσαν απλά να μας πουν ότι οι συλληφθέντες δεν συμπαθούν τον Ερντογάν και να τελειώνουμε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *