ΑΝΤΙ-Λόγος, των A.H. Διαματάρη και Βασίλη Κουτσίλα

AP Photo/Seth Wenig.

• Πάλι καλά η δημοτικότητα Τραμπ

Η τελευταία δημοσκόπηση για την δημοτικότητα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ότι μειώθηκε από 42 στο 36% σύμφωνα με την «Washington Post» / «ABC».

Γενικά το 48% των Αμερικανών εκφράζουν «έντονη δυσαρέσκεια» εναντίον του Προέδρου, ένα ποσοστό που ποτέ δεν έφτασε τόσο ψηλά επί προεδρίας Κλίντον και Ομπάμα και έφτασε μόνο στη δεύτερη θητεία του Μπους.

Εγώ θα έλεγα πάλι καλά μετά από τόσο σφυροκόπημα, κάθε μέρα για έξι μήνες τώρα.

• Το ίδιο παραμύθι, για 40 χρόνια

«Υπάρχει σε εξέλιξη μια τεράστια αντικυβερνητική επιχείρηση που υλοποιείται με τη συνεργασία οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento».

Η ίδια συνταγή χρησιμοποιείται για 40 και χρόνια, κάθε φορά που ΠΑΣΟΚ -παλιά- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -τώρα- βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Καιρός να ανακαλύψουν καμιά άλλη συνταγή. Το παραμύθι αυτό δεν περνά πια.

• Για τα μάτια

Από τις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των εντυπωσιακών εκλογικών ποσοστών που είχε συγκεντρώσει, που τον κατέστησαν δεύτερη δύναμη, είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι από τις επόμενες εκλογές μάλλον θα γινόταν κυβέρνηση.

Υποτίθεται λοιπόν ότι ένα κόμμα που βρίσκεται στον προθάλαμο της εξουσίας προετοιμάζεται ανάλογα, μελετά το πώς θα κινηθεί σε βασικούς τομείς της πολιτικής ιδίως της Οικονομίας, που ούτως ή άλλως είναι το βασικότερο κομμάτι της πολιτικής ενός κόμματος εξουσίας, αλλά για την Ελλάδα της κρίσης αποτελούσε και έναν λόγο παραπάνω.

Τι μαθαίνουμε όμως από τον Γιάνη τον Βαρουφάκη; Οτι η απόφαση να του δοθεί το υπουργείο των Οικονομικών, ελήφθη αμέσως μετά το… περισπούδαστο σεμινάριο για το παράλληλο νόμισμα που είχε κάνει εκείνος σε Τσίπρα-Παππά-Δραγασάκη ένα βράδυ του Νοεμβρίου του 2014 στο διαμέρισμα του μετέπειτα πρωθυπουργού.

Με λίγα λόγια δηλαδή, ο Τσίπρας ανέθεσε το πιο κρίσιμο υπουργείο της κυβέρνησής του σε έναν απίθανο τύπο που προφανώς τον είδε πρώτα στα τηλεπαράθυρα και ο οποίος στη συνέχεια τον γοήτευσε με τις θεωρίες του περί παράλληλου νομίσματος. Αρα, μέχρι τον Νοέμβριο του 2014, οπότε και είχε λάβει χώρα το περιβόητο αυτό σεμινάριο, παρά τα προγράμματα που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο μυαλό τους μάλλον δεν είχαν κάτι συγκεκριμένο.

Επίσης, για να ενθουσιαστούν, τόσο με αυτό το παράλληλο σύστημα πληρωμών, μάλλον αυτό που κατά βάθος ήθελαν να εξωθήσουν την κατάσταση στα άκρα, και όχι να βρουν κάποια λύση. Με δεδομένο μάλιστα ότι στα όσα αποκαλύπτει τις τελευταίες ημέρες ο (απίθανος κατά τα άλλα) πρώην υπουργός των Οικονομικών από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτα να πουν, μάλλον έτσι έχουν τα πράγματα. Μα αν διαφωνούσαν, δεν θα έβγαιναν κάτι να πουν; Ετσι για τα μάτια.

• Υποκρισία

Κάθε φορά που τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις Κυριακές γίνονται και διάφορα ευτράπελα από συνδικαλιστές που διαφωνούν στο να το «εξαναγκάζονται» οι εργαζόμενοι να δουλεύουν τις Κυριακές. Μετά το σόου τους βέβαια πηγαίνουν για κάποιο ουζάκι και τους σερβίρει κάποιος σερβιτόρος που δουλεύει τις Κυριακές, ενώ μετά για να πάνε στα σπίτια τους παίρνουν το μετρό, το οποίο δουλεύει ακριβώς επειδή κάποιοι εργαζόμενοι δουλεύουν τις Κυριακές.

Στο ενδιάμεσο έχουν σταματήσει για να πάρουν τα τσιγάρα τους σε κάποιο περίπτερο που επίσης δουλεύει τις Κυριακές. Αλλά για αυτούς τους εργαζόμενους δεν υπάρχει πρόβλημα. Το παν είναι να μην ανοίξουν τα εμπορικά. Γενικά η υποκρισία με ενοχλούσε. Αυτή όμως ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

• Είναι ο ίδιος;

Μήπως αυτός που σταμάτησε με το μηχανάκι τον υφυπουργό Μπαλάφα και του είπε «είστε ευεργέτες μας» είναι ο ίδιος που σταμάτησε στην άλλη γωνία και πέταξε τους καφέδες σε Φίλη και Ξυδάκη;

• Προεδρικά τουίτς

Τη δημοσκόπηση των «Washington Post» και «NBC News» σχολίασε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. «Η δημοσκόπηση των ‘Washington Post’ και ‘NBC News’, ακόμα και αν κατά 40% δεν είναι κακή αυτή τη φορά, ήταν η πλέον ανακριβής την περίοδο των εκλογών», είπε με καυστικό τρόπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *