ΑΝΤΙ-Λόγος

H κ. Xίλαρι Κλίντον. AP Photo/Cliff Owen.

• Το βιβλίο της Χίλαρι

Θα έχετε ακούσει ότι η Χίλαρι Κλίντον έγραψε ένα ακόμα βιβλίο, με τίτλο «Τι συνέβη» (What Happened) και στις προηγούμενες εκλογές έχασε από τον Τραμπ, και –προσθέτω- για το οποίο θα πληρωθεί εκατομμύρια δολάρια, λόγω της μεγάλης ζήτησης που αναμένεται ότι θα έχει. Οτι έχασε ήταν κάτι που δεν το περίμενε και ούτε μπορεί ακόμα να το αποδεχτεί.

Θεωρεί τον Τραμπ πολύ κατώτερό της και ανάξιο να ηγείται της χώρας. («Μερικές φορές απορώ», γράφει, «αν προσθέσεις τον χρόνο που αφιερώνει στο γκολφ, στο Twitter και την τηλεόραση τι (χρόνος) απομένει;».

Οι εξηγήσεις που δίνει για την ήττα της κυμαίνονται από σεξισμό και μισογυνισμό που αντιμετώπισε ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, μέχρι τον Κόμεϊ, τον τότε διευθυντή του FIB, τον οποίο κατηγορεί για τις ανακοινώσεις που έκανε λίγο πριν τις εκλογές για τη χρήση προσωπικού Server αντί αυτό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κατηγορεί όμως και τον εαυτό της: «Διεξήγαγε», γράφει, «μια παραδοσιακή προεδρική εκστρατεία με σοβαρά μελετημένες θέσεις και σύναψη δύσκολων συμμαχιών. Ενώ ο Τραμπ διεξήγαγε μια καμπάνια, αλά ριάλιτι σόου, που έντεχνα και ασταμάτητα κέντριζε τον θυμό της κοινωνίας».

Το βέβαιο είναι ότι η Χίλαρι ως υποψήφια ήταν απόλυτα προγραμματισμένη. Τώρα ως πολίτης άφησε τον εαυτό της πολύ πιο ελεύθερο με αποτέλεσμα να γίνει και πιο κατανοητή και πιο συμπαθής.

Αν είναι δυνατόν…

• Φταίνε όλοι οι άλλοι

Αν κατάλαβα καλά, για το γεγονός ότι η καναδική εταιρεία «Eldorado Gold» φταίει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και όσοι δημοσιογράφοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση (αυτό τουλάχιστον λέει η κυβέρνηση). Το ενδεχόμενο να φταίει η ίδια η κυβέρνηση (έστω και λίγο) δεν βλέπω να εξετάζεται καθόλου από το Μέγαρο Μαξίμου.

• «Αποεπένδυση»

Ενα άλλο σενάριο που διακινεί η κυβέρνηση για την υπόθεση της Ελντοράντο είναι ότι η εταιρεία προχωρά διά της πλαγίας σε «αποεπένδυση» επειδή βλέπει ότι μάλλον δεν την συμφέρει να προχωρήσει.

Ερώτηση αφελούς: έκαναν μελέτες τόσα χρόνια, έχουν ρίξει τόσα χρήματα, έχουν προσλάβει πάνω από 1.000 άτομα προσωπικό, και διαπίστωσαν τώρα ότι δεν τους συμφέρει; Μάλλον στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι ακόμα και οι μεγάλες πολυεθνικές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ίδιοι: κάνοντας δηλαδή τα πάντα στο πόδι.

• Καλογρίτσας Γκολντ

Πάντως, για να είμαι ειλικρινής δεν θα μου κάνει εντύπωση αν οι Καναδοί στο τέλος φύγουν και το όλο έργο της εξόρυξης του χρυσού το αναλάβει κάποια εταιρεία που θα λέγεται «Καλογρίτσας Γκολντ» ή έστω «Σαββίδης Γκολντ». Και τότε πιστεύω ότι οι σχετικές άδειες θα εκδοθούν σε μια νύχτα.

• «Δυναμικά Αντιγραφικά Υποδείγματα»

Εν τω μεταξύ, μαθαίνω ότι στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά 106 φοιτητές παρέδωσαν την ίδια εργασία στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα».

Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει βέβαια να ληφθεί και σχετική απόφαση ώστε το μάθημα να αλλάξει τίτλο και να λέγεται «Δυναμικά Αντιγραφικά Υποδείγματα».

• Προεδρικά τουίτς

Αναφορά στις «Ψεύτικες Ειδήσεις» (Fake News) που έχουν ως στόχο τον ίδιο, έκανε με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *