ΑΝΤΙ-Λόγος

Πηγή: NASA.

• Η στιγμή του… φεγγαριού για την Ελλάδα

Πριν 55 χρόνια, στις 12 Σεπτεμβρίου το 1962, ο πρόεδρος Τζον Κένεντι έκανε την ακόλουθη διακήρυξη:

«Επιλέγουμε να πάμε στο φεγγάρι. Επιλέξαμε να πάμε στο φεγγάρι αυτή την δεκαετία, και να κάνουμε κι άλλα πράγματα, όχι γιατί είναι εύκολο, αλλά γιατί είναι δύσκολο, γιατί ο στόχος αυτός θα ενεργήσει έτσι ώστε να οργανώσουμε και να μετρήσουμε τις δυνατότητές μας και ικανότητές μας, γιατί αυτή την πρόκληση είμαστε έτοιμοι να την αποδεχτούμε, μια πρόκληση που δεν είμαστε διατεθειμένοι να καθυστερήσουμε, και μια πρόκληση που είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε, καθώς και τις άλλες».

Ετσι και έγινε. Σε λιγότερο από δέκα χρόνια η Αμερική έστειλε άνθρωπο στο φεγγάρι.

Σημείωση: Το πρώτο αντικείμενο φτιαγμένο από τον άνθρωπο που προσγειώθηκε στο φεγγάρι ήταν το «Luna 2» της Σοβιετικής Ενωσης στις 13 Σεπτεμβρίου 1959.

Το αμερικανικό «Apollo 11» ήταν η πρώτη επανδρωμένη αποστολή που προσγειώθηκε στο φεγγάρι, στις 20 Ιουλίου 1969.

Να λοιπόν τι χρειάζεται η Ελλάδα: Ενα στόχο αλά φεγγάρι.

«Οχι γιατί θα είναι εύκολος, αλλά γιατί θα είναι δύσκολος…».

• «Ποινές»

Συνέλαβαν 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο να έχουν καταθέσει την ίδια εργασία (μην κρυβόμαστε, δεν είχαν όλοι την ίδια έμπνευση, απλά την αγόρασαν από κάπου, προφανώς από την ίδια πηγή – ας είναι καλά το Ιντερνετ). Το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να τους επιβάλει την εξής «ποινή»: να μην δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Και σαν να μην έφτανε αυτό οι φοιτητικές παρατάξεις έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την «ποινή» που επεβλήθη.

• Απορίες

Αν τελικά οι Καναδοί αποχωρήσουν από την Ελλάδα και εγκαταλείψουν την εξόρυξη και το έργο το αναλάβει κάποιος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι φιλικά προσκείμενος προς την κυβέρνηση, πιστεύετε ότι θα συνεχίσουν οι κυβερνώντες να έχουν τέτοιες περιβαλλοντικές ευαισθησίες;

• Ελληνικό

Αν είναι για κάτι που θαυμάζω την κυβέρνηση είναι για την ευρηματικότητά της. Ψάχνουν να βρουν τρόπους να μπλοκάρουν την επένδυση στο Ελληνικό και είναι μεταξύ του Δασαρχείου (που προσπαθεί να το βγάλει δασική έκταση) και του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (που προσπαθεί να το κηρύξει αρχαιολογικό χώρο). Δεν θα μου προξενήσει καμιά έκπληξη αν αύριο εμφανιστεί κανένα χαρτί που να λέει ότι ο χώρος συνδέεται με την αρχαία Τροία.

• Χημικά

Εν τω μεταξύ, κάτι χημικά είδα χθες το πρωί να ρίχνουν οι αστυνομικοί στους μεταλλωρύχους έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης για να τους διαλύσουν.
Μα καλά, γίνονται αυτά με κυβέρνηση πρώτης φοράς Αριστερά; Ισως να ήταν η ιδέα μου.

• Προεδρικά τουίτς

«Με την καταστροφή από τον Ιρμα και τον Χάρβεϊ οι φοροαπαλλαγές και η φορολογική μεταρρύθμιση είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ. Εμπρός Κογκρέσο» έγραψε στον λογαριασμό του στο Τουίτερ ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *