Αντώνης Καρυώτης: Η φιλία, μεγαλύτερη από το μπάσκετ

Οι νικητές του τουρνουά, ομάδα της Βοστώνης (από αριστερά): Τζος Μπέμπης, Isaiah Woodley, Γιάννης Κοταρίδης, Αλεξ Βλάχος, Αντώνης Καρυώτης (προπονητής), Κρις Ρασσιάς, Jay Vounnesea, Θάνος Ντάνας. Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Το 4ο ετήσιο μπασκετικό τουρνουά της Ενορίας της Κοίμησης της Θεοτόκου της Κοινότητας του Μπρούκλιν ολοκληρώθηκε και ο προπονητής των νικητών των αγοριών, Αντώνης Καρυώτης έμεινε κατενθουσιασμένος. Οχι μόνο επειδή η ομάδα του, η Βοστώνη, και στην πρώτη της έξοδο από την πόλη τους κατάφερε να πάρει το τρόπαιο αλλά κυρίως γιατί «κέρδισαν τα παιδιά. Τα παιδιά κέρδισαν. Δεν λέω τα δικά μας και δεν μιλάω για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά για το ηθικό, για το ελληνικό κομμάτι. Εκεί κέρδισαν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά. Αγόρια και κορίτσια. Δεν γνωρίζονταν όμως έγιναν όλοι φίλοι. Και αυτό είναι μεγαλύτερο από το μπάσκετ! Ημουν ιδιαίτερα χαρούμενος όταν την Κυριακή στα τελικά και παρά το άγχος και την πίεση όταν έπεφτε ένα παιδί του Μπρούκλιν έτρεχαν της Βοστώνης να τον σηκώσουν ή όταν ένας της Βοστώνης έκανε μία καλή ενέργεια χειροκροτούσαν και του Μπρούκλιν και το ανάποδο».

Η νικήτρια ομάδα της Βοστώνης. Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Ο Αντώνης Καρυώτης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε τέτοια θέματα, άλλωστε μην ξεχνάμε πως ο νεαρός προπονητής είναι διοργανωτής του τουρνουά «Teddy K Classic» στην Βοστώνη για 10 συναπτά έτη με την συμμετοχή πολλών ομάδων. Μάλιστα τον περασμένο Μάιο… σήκωσε στις πλάτες του 28 ομάδες! Συνεπώς ο λόγος του έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα και κυρίως όταν λέει πως «σαν Ελληνας και σαν ομογενής δεν με ένοιαζε ποιος θα κερδίσει γιατί είχαν κερδίσει τα… παιδιά μας. Ολα τα παιδιά που συμμετείχαν στις 5 και 5 ομάδες (αγοριών και κοριτσιών) βρήκαν κερδισμένα και εύχομαι, όχι 4 αλλά πολλά χρόνια η Ενορία της Κοίμησης της Θεοτόκου και ο φίλος μου ο Δημήτρης Πριστούρης να διοργανώνουν».
Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Η ομάδα του, της Βοστώνης, πήρε το τρόπαιο αήττητη. Αφού στον όμιλό της κέρδισε τις ομάδες της «Κοίμησης Θεοτόκου» Μπρούκλιν, «Νιου Ρισέλ», «Αγία Σοφία» Ουάσιγκτον, πέρασε ως πρώτη στα ημιτελικά της Κυριακής. Εκεί απέκλεισε την ομάδα «Αγιος Κωνσταντίνος και Ελένη» του Μπρούκλιν και στον τελικό βρήκε (ξανά) την «Κοίμηση Θεοτόκου» Μπρούκλιν και σήκωσε το τρόπαιο.
Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.
Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.
Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Ενα τρόπαιο που «δεν ήταν στόχος των παιδιών της Βοστώνης. Σίγουρα ήθελαν να κερδίσουν, αφού γι αυτό παίζουν, αλλά πρώτα ήθελαν να γνωρίσουν τα παιδιά από το Μπρούκλιν ή την Ουάσιγκτον ή τις άλλες ομάδες και μετά το παιχνίδι. Πάνω από όλα είχαν τη φιλία και την συναδελφικότητα. Κι εδώ θέλω να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Ο ρόλος του Δημήτρη Πριστούρη. Τον ευχαριστώ δημόσια για το τουρνουά, για την πολύ σημαντική στήριξη που είχαμε από τον Δημήτρη, την βοήθεια και κυρίως για το φιλικό ή μάλλον οικογενειακό κλίμα που βρήκαμε στο τουρνουά και την αντιμετώπιση που είχαμε από τον ίδιο αλλά και τους διοργανωτές, την Ενορία της Κοίμησης».
Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Η ομάδα της Βοστώνης που αποτελείτο από τους Isaiah Woodley, Κρις Ρασσιά, Γιάννη Κοταρίδη, Τάσο Μπέμπη, Θάνο Ντάνα και Αλεξ Βλάχο, είχε τον Γιάννη Κοταρίδη ως Πολυτιμότερο Παίκτη του τουρνουά, και τον Isaiah Woodley στην All Star πεντάδα.
Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Φωτογραφία: Αντώνης Καρυώτης.

Κλείνοντας ο Αντώνης Καρυώτης χαρακτήρισε το τουρνουά «εκπληκτικό» και μέσα από αυτό «δημιουργήσαμε έναν ειδικό δεσμό και αυτές οι αναμνήσεις θα διαρκέσουν για πάντα. Αυτά είναι μεγαλύτερα από το μπάσκετ», ενώ ευχαρίστησε «όλους τους παίκτες και τους γονείς που ήρθαν και εκπροσώπησαν τη Βοστώνη. Εδειξαν ήθος και καταπληκτική αθλητική ικανότητα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available