Απάντηση στο σχόλιο του Α. Διαματάρη για την Παιδεία

Κύριε Διευθυντά,

Με μεγάλη χαρά διάβασα τα γραφόμενα του κ. Αντώνη Διαματάρη υπέρ της ελληνικής γλώσσας και διατήρησής της (στο σχόλιό του, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο 15-16 Φεβρουαρίου 2020) και συμφωνώ απόλυτα.

Οπως γνωρίζετε, για 54 χρόνια αγωνίζομαι πυρετωδώς για τα ίδια ιδανικά που αφορούν στη διατήρηση και την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και τον συγχαίρω γιατί τα λόγια του είναι εμπνευσμένα και δικαιώνουν το μεγάλο του ενδιαφέρον και τις προτάσεις που είχε ως τέως υφυπουργός Εξωτερικών για την Ομογένεια.

Είθε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να καταλάβει τις προτάσεις και τις εμπνευσμένες συμβουλές του και να γίνει κάτι σε παναμερικανικό επίπεδο, που θα έχει αποτέλεσμα στα προγράμματα των εξεταστικών τμημάτων για την αξιολόγηση της κατάρτισης της γλώσσας σε όλα τα εκπαιδευτήρια και σε μικρά ή μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Χρειαζόμαστε μια μεικτή επιτροπή από την Ελλάδα και την Αμερική για να εξετάσουν και αξιολογήσουν την παρούσα κατάσταση και προβούν σε υποδείξεις για καλύτερα αποτελέσματα που θα αφορούν τη διδασκαλία της γλώσσας στα διάφορα σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια, την αξιολόγηση των βαθμίδων και τη δημιουργία προγραμμάτων και νέων μεθόδων διδασκαλίας.

Ευχαριστούμε τον κ. Αντώνη Διαματάρη που συνέχισε και συνεχίζει αυτό το μεγάλο έργο που είχε αναλάβει για το καλό της Ομογένειας.

Στέλλα Κοκόλη, εκπαιδευτικός
Νέα Υόρκη, ΝΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available