Απέσπασε τον θαυμασμό ο χορευτικός και πολιτιστικός σύλλογος Δερόπολης

Αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Δερόπολης στην Ελληναμερικανική Λέσχη Βοστώνης. Φωτογραφία: Ολγα Φώτου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Τον θαυμασμό των ομογενών της Βοστώνης απέσπασε ο χορευτικός και πολιτιστικός σύλλογος Δερόπολης Βορείου Ηπείρου στην πρώτη εκδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαρτίου στην Ελληνοαμερικανική Πολιτική Λέσχη στο Κέμπριτζ.

Ανάμεσα στα τραγούδια που απέδωσαν με μελωδικότητα και καμάρι ήταν τα εξής: «Ξενιτεμένο μου πουλί», «Μαύρα μου Χελιδόνια», «Κοντούλα Λεμονιά», «Νάταν τα νιάτα δυο φορές», «Σε πολλές χαρές που πήγα», «Βασιλικός θα γίνω».

Οπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ», ο χορευτικός και πολιτιστικός σύλλογος Δερόπολης αποτελείται συνολικά από 26 άτομα αγόρια και κορίτσια συμπεριλαμβανομένων και πέντε μουσικών.

Τον Σύλλογο προσκάλεσε στην Αμερική το χορευτικό συγκρότημα της κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα Γούστερ Μασαχουσέτης υπό την ηγεσία της δημοδιδασκάλισσας κυρίας Ολγας Φώτου. Η δεύτερη εμφάνιση θα γίνει το Σάββατο 1η Απριλίου στο Κοινοτικό Κέντρο της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ με είσοδο $65 δολάρια και δείπνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *