Απεβίωσε η ομογενής Ευανθία Ειρήνη Λίττη (Παναγιώτου) στο Κονέκτικατ

Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση.

ΓΟΥΕΔΕΡΣΦΙΛΝΤ. ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. Η Ευανθία Ειρήνη Λίττη (Παναγιώτου) (Evanthia Irene Litts (Panagiotou), αγαπημένη σύζυγος του αείμνηστου Ρόμπερτ Ρίντλεϊ Λίττη (Robert Ridley Litts), άφησε την τελευταία της πνοή ειρηνικά, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στο Γουέδερσφιλντ του Κονέκτικατ.

Η Ευανθία γεννήθηκε στο Χάρτφορντ, της ίδιας πολιτείας στις 30 Ιουνίου 1926. Ηταν μοναχοκόρη του Αλκιβιάδη Παναγιώτου από το Βένετο, της Μαγνησίας, και της Μερσίνας (Παπάζογλου) Παναγιώτου, από το Πλωμάρι της Λέσβου.

Η Ευανθία ήταν κάτοικος του Γουέδερσφιλντ από το 1972, έχοντας προηγουμένως κατοικήσει στο Μπλούμφιλντ και στο Χάρτφορντ του Κονέκτικατ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Συμβούλιο Εκπαιδευτικών του Χάρτφορντ ως μέλος του γραμματειακού προσωπικού του Γυμνασίου «Thomas Snell Weaver». Ηταν επίσης για πολλά χρόνια μέλος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Χάρτφορντ, όπου μαζί με τους διάφορους γνωστούς και φίλους συνέβαλαν στη δημιουργία της βιβλιοθήκης της εκκλησίας, όπου υπηρετούσε ως βιβλιοθηκονόμος.

Η Ευανθία αφήνει πίσω τον γιο της, Ρόμπερτ Κάρτερ Λίττη τον νεότερο, τη νύφη της Μαλαμάτη Καρτάσιου Λίττη, την κόρη της Ευανθία Ρόμπιν Λίττη, τις δύο εγγονές της, τη Μέλισσα Ολυμπία (Λίτσα) Παπαγιαννή, τον σύζυγό της Γιώργο Παπαγιαννή καθώς και την Κριστιάνα Ευανθία Λίττη, αλλά και την δισέγγονή της Ευανθία Δέσποινα Παπαγιαννή.

Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, στις 10 το πρωί, στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου του Χάρτφορντ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available