Απεβίωσε η ομογενής Θάλεια Κορωναίου στην Καλιφόρνια

Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση.

ΠΑΣΑΝΤΙΝΑ. ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών στην Καλιφόρνια η Θάλεια Κορωναίου, η οποία ήταν το έκτο παιδί των αειμνήστων Ιωάννη και Αννας Δήμου από την Καλαμάτα.

Η αείμνηστη μεγάλωσε στο χωριό της Καλάμι και επιβίωσε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το έτος 1950 η θεία της Θάλειας, η Ολυμπία, επισκέφτηκε την Ελλάδα όπου γνώρισε τις δύο ανιψιές τη Θάλεια και τη Βούλα, οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία να μεταναστεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1953 η Ολυμπία και ο σύζυγός της Ανδρέας Σοφός άρχισαν τη διαδικασία της υιοθέτησής τους και της έλευσής τους στην πόλη τους Σαν Ματέο Καλιφόρνια, πλην όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλαν εμπόδια.

Ο αείμνηστος Ανδρέας Σοφός μίλησε στον λιμενάρχη Walter Kruckman, ο οποίος πλησίασε τον γερουσιαστή Clair Engle και τον βουλευτή Evelle Younger που εισήγαγαν ειδικό νομοθέτημα στο Κογκρέσο, το οποίο υπέγραψε ο πρόεδρος Eisenhower και τελικά στις 16 Ιανουαρίου του 1960 η Θάλεια και η Βούλα αφίχθηκαν στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου και άρχισαν τη νέα τους ζωή.

Το 1961, ενώ η Θάλεια είχε παρευρεθεί στο γάμο του Βασιλείου και της Χριστίνας Μαϊδόνη, γνώρισε τον Γεώργιο Κορωναίο, ο οποίος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Παντρεύτηκαν στις 22 Οκτωβρίου του 1961 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λος Αντζελες και απόκτησαν δύο γιους τον Νικόλαο και τον Ιωάννη. Οταν τα παιδιά μεγάλωσαν αρκετά, εργαζόταν μερικές ώρες στο εστιατόριό τους «The Brite Spot». Το 1996 απεβίωσε ο σύζυγός της Γεώργιος.

Καταλείπει τους δύο γιους της, Νικόλαο και Ιωάννη και την σύζυγό του Ξανθίππη, την ανιψιά της Ελένη Δαμιλιάτη και πολλά εξαδέλφια και φίλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available