Απεβίωσε ο Γρηγόρης Δημητράκας ευεργέτης της Εκκλησίας και της Λέσβου

Ο αείμνηστος Γρηγόρης Δημητράκας ευργέτης της Εκκλησίας και της Λέσβου. Φωτογραφία: Οικογένεια Γρηγόρη Δημητράκα.

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Γρηγόρης Δημητράκας στην πόλη Cranston του Ροντ Αϊλαντ, γνωστός επιχειρηματίας και ευεργέτης της τοπικής Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Ευαγγελισμού του Cranston -η οποία έχει αφιερώσει το κοινοτικό της κέντρο επ’ ονόματί του- της Μητρόπολης Βοστώνης και της πατρίδας καταγωγής των γονιών του Μιχάλη και Βικτώριας, της Λέσβου.

Ηταν Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επικεφαλής του Τμήματος των Αρχόντων της Μητρόπολης Βοστώνης.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στην πόλη Providence του Ροντ Αϊλαντ και με την εργατικότητα του πέτυχε το Αμερικανικό όνειρο, καθότι εξελίχθηκε σε επιφανή επιχειρηματία πολλών επιχειρήσεων με κορυφαία εκείνη της ίδρυσης και προεδρίας της εταιρείας σιδήρου γνωστής ως City Metal Co. Inc., της οποίας ήταν εκτελεστικός διευθυντής επί 36 χρόνια.

Αγαπούσε ιδιαίτερα τη Λέσβο την οποία επισκεπτόταν τα καλοκαίρια και στην οποία παρείχε κάθε είδους βοήθεια. Ηταν άνθρωπος απλός, φιλικός, προσηνής με όλους.

Καταλείπει την σύζυγό του Αννα με την οποία ήταν νυμφευμένος επί 62 χρόνια, την κόρη του Μαριάνθη Δημητράκα-Τζανίγκιαν και τον σύζυγό της Δρ Ρόμπερτ, τον γιο του Γρηγόρη Δημητράκα και την σύζυγό του Πώλα, την κόρη του Αλέξις Δημητράκα-Bucholz και τον σύζυγό της Κιρκ, και την κόρη του Μισέλ Δημητράκα. Επίσης, καταλείπει οκτώ εγγόνια, πολλούς ανιψιούς και ανιψιές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *