Απεβίωσε ο δικηγόρος Χρήστος Πάππας από το Melrose Μασαχουσέτης

Ο αείμνηστος δικηγόρος Χρήστος Πάππας. Φωτογραφία Gately Funeral Home

ΜΕΛΡΟΟΥΖ. ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 85 ετών ο εκ Melrose της Μασαχουσέτης δικηγόρος Χρήστος Πάππας περιστοιχισμένος από την οικογένειά του.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 7 Μαΐου του 1933 στην πόλη Gary της Ινδιάνας. Ηταν γιος του Ισιδώρου και της Κατερίνας Πάππα και αδελφός της Ασημίνας Τούνη με καταγωγή από το νησί της Χίου.

Καταλείπει την επί εξήντα έτη σύζυγό του Βασιλεία Πάππα, την κόρη του Κάθριν-Χριστίνα και τον σύζυγό της Μπιλ, τον γιο του Λι και την σύζυγό του Λίσα, πολλές ανιψιές, ανιψιούς και πλειάδα φίλων.

Φοίτησε στο πανεπιστήμιο Indiana University και στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Valparaiso όπου είχε άριστη επίδοση στα Παιδαγωγικά και έκανε υπερήφανη την οικογένειά του.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην δικηγορία το 1960 και ίδρυσε την δικηγορική εταιρεία με την επίσης δικηγόρο κόρη του, την Pappas & Pappas Law Firm. Ηταν μέλος του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης και υπηρέτησε επί σειρά ετών στο κοινοτικό συμβούλιο, καθώς επίσης και σε πολλές επιτροπές όπως εκείνη για την ανακαίνιση και συντήρηση του ναού. Αγαπούσε πολύ την Εκκλησία και την Ελληνική του κληρονομιά.

Ο αείμνηστος Χρήστος Πάππας ίδρυσε με την σύζυγό του Βασιλεία το Ταμείο Καρδιοπαθών Ελληνόπουλων (The Hellenic Cardiac Fund for Children) στο Παιδικό Νοσοκομείο Βοστώνης επί 40 και πλέον έτη, βοηθώντας μικρά παιδιά πάσχοντα από καρδιακά και άλλα σοβαρά νοσήματα.

Το σκήνωμά του θα τεθεί σε κοινό προσκύνημα την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στο νεκροπομπείο Gately Funeral Home στη διεύθυνση 79 W. Foster Street, Melrose, Mass από τις 4 το απόγευμα έως τις 7 το βράδυ.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία του θα τελεστεί στον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., ενώ ο ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο Wyoming Cemetery στην πόλη Melrose.

Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να στείλουν χρηματικές δωρεές στο Hellenic Cardiac Fund for Children -Children’s Hospital Attn: Volunteer Department, 300 Longwood Avenue, Boston, MA. 02115.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available