Απεβίωσε ο Ηλίας Γρίβας στο Ντρέικετ της Μασαχουσέτης

Ο αείμνηστος Ηλίας Γρίβας. Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από την οικογένειά του.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Ηλίας Γρίβας στην πόλη Ντρέικετ της Μασαχουσέτης βυθίζοντας στην θλίψη και τον πόνο την αγαπημένη του οικογένεια.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στο Γεωργίτσι της Λακωνίας, την 1η Δεκεμβρίου του 1933 εκ γονέων Αθανασίου και Σταυρούλας Γρίβα.

Επειτα από την εγκύκλια εκπαίδευση του στην Ελλάδα, το έτος 1956 μετανάστευσε στο Μόντρεαλ του Καναδά και από εκεί το 1973 ήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκε στο Ντρέικετ, όπου ίδρυσε τις δικές του επιχειρήσεις την Sunshine Commercial Cleaning και το Alpha Sporting Goods.

Μαζί με την σύζυγό του Αθανασία με την οποία ήταν νυμφευμένος επί 57 χρόνια ανέθρεψαν τα δυο τους παιδιά τον Αθανάσιο Γρίβα και την Βούλα Μανώλη με τις αρχές της Ορθόδοξης Πίστης και της Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης, ενώ έτρεφε ξεχωριστή αγάπη για τα εγγόνια του, τον Ηλία και τον Ευθύμιο. Καταλείπει επίσης τις αδελφές του Βασιλική Νεοφώτιστου και Μαρία Ζήτη.

Ηταν μέλος της AHEPA και του Παν-Λακωνικού Συλλόγου του Λόουελ.

Το σκήνωμα του επρόκειτο να τεθεί σε κοινό προσκύνημα το εσπέρας της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018 στο νεκροπομπείο M.R.LAURIN FUNERAL HOME, 295 Pawtucket St., Lowell.

Η Νεκρώσιμη Ακολουθία τα τελεστεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 11:00πμ στον Ορθόδοξο Αντιοχειανό ναό του Αγίου Γεωργίου, St. George Antiochian Orthodox Church που βρίσκεται στην οδό Fletcher St, Lowell, MA, ο δε ενταφιασμός του θα γίνει στο κοιμητήριο Westlawn του Λόουελ.

Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να αποστείλουν χρηματικές δωρεές μπορούν να αποστείλουν χρηματικές δωρεές στο Manolis Family Foundation, 1067 Lakeview Avenue, Dracut, MA. 01826.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available