Απεβίωσε ο ομογενής Θεόδωρος Σαράντος στο Λόουελ

(Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, αρχείου)

ΛΟΟΥΕΛ. Απεβίωσε πλήρης ημερών στην ηλικία των 96 ετών στην πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης ο Θεόδωρος Σαράντος, ευρισκόμενος υπό την στοργική φροντίδα της οικογένειας του. Η αγαπημένη του σύζυγος Κωνσταντίνα απεβίωσε πριν από δέκα χρόνια.

Ο αείμνηστος Θεόδωρος Σαράντος ήταν αγαπημένος αδελφός του αειμνήστου πρωτοπρεσβυτέρου Ιωάννη Σαράντου, ο οποίος είχε διατελέσει επί μακρά σειρά ετών ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Μεταμόρφωσης του Σωτήρος του Λόουελ και επί ημερών του οποίου η κοινότητα ανθούσε.

Ο Θεόδωρος Σαράντος γεννήθηκε στο Λόουελ στις 7 Σεπτεμβρίου του 1922 εκ γονέων Παναγιώτη και Μαρίας Σαράντου. Επειτα από την αποφοίτησή του από το λύκειο του Λόουελ κατατάχθηκε στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, ενώ έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και πέταξε με το αεροσκάφος του 28 αποστολές στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την επίσημη νεκρολογία του ήταν ο κορυφαίος βομβαρδιστής «καταστροφής γεφυρών», ενώ ο ίδιος σημείωσε στο ημερολόγιο πτήσης η αποστολή της 14ης Φεβρουαρίου του 1945 ήταν «η πιο δύσκολη αποστολή έντονα αντιαεροπορικές επιθέσεις και πολλή μεγάλης ακριβείας. Δύο οπές στην μύτη του αεροσκάφους και μία πάνω από το κεφάλι μας… δύο αεροσκάφη κατέπεσαν».

Το 1951 ο αείμνηστος Θεόδωρος Σαράντος εντάχτηκε ως μηχανικός στο εργαστήριο Lincoln Laboratory του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) εργαζόμενος στον τομέα των δορυφόρων.

Ανήκε στην ομάδα εκείνη η οποία κατόρθωσε και παρείχε στους επιστήμονες και το πλήρωμα του πλοίου Uscgc Polar Sea Ιντερνέτ και e-mail καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του στον βόρειο Πόλο, καθώς επίσης και την αποστολή της εντολής που απενεργοποίησε έναν από τους προηγουμένους δορυφόρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available