Αποζημίωση 300.000 δολαρίων από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στον κ. Τζέρι Δημητρίου

Ο κ. Ιερώνυμος -Τζέρι- Δημητρίου σε παλαιότερη Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία αρχείου: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο κ. Τζέρι Δημητρίου, ο οποίος παραιτήθηκε από εκτελεστικός διευθυντής το Σεπτέμβριο, θα λάβει ως αποζημίωση –severance pay- 300.000 δολάρια ως είδος μισθού σε περίοδο δώδεκα μηνών. Για να γίνει αυτό επέμενε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος.

Δεν έχει καταστεί γνωστό το ύψος του μισθού του κ. Τζέρι Δημητρίου, ο οποίος εκτός από τον μισθό του στην Αρχιεπισκοπή και τα πλήρη ευεργετήματα –benefits- ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ενοικίαση αυτοκινήτου –lease- λάμβανε και επιμίσθιο από τον Αγιο Νικόλαο, αλλά και από την «Ηγεσία των 100» ως σύμβουλος, το οποίο ωστόσο διακόπηκε πριν μερικά χρόνια όταν το απεκάλυψε ο «Ε.Κ.».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος του έδινε επιλεκτικά και «δώρο» γνωστό ως bonus.

Ο κ. Δημητρίου δεν ανταποκρίθηκε σε τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.», καθώς επίσης και ο διευθυντής των οικονομικών π. Σωτήριος Μπαρούντι.

Τονίζεται ότι η επί μακρά σειρά ετών εκτελεστική βοηθός του κ. Τζέρι Δημητρίου, κυρία Μαρία Ανδριώτη, εξακολουθεί να εργάζεται στην Αρχιεπισκοπή και μάλιστα μαζί με την Αρχιγραμματέα του Αρχιεπισκόπου, την κυρία Αλίκη Κούριαν, τον κ. Σταύρο Παπαγερμανό και τον κ. Γεώργιο Τσαντίκο αντιπρόεδρο του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου έχουν επιλεγεί να συμβάλλουν στην διοργάνωση της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, η οποία, ως γνωστόν, αποφασίσθηκε να γίνει στη Βοστώνη στις αρχές Ιουλίου το 2018.

Ακόμα, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος δεν έχει ζητήσει μέχρι στιγμής από τον αποπεμφθέντα πρόεδρο της Επιτροπής των Οικονομικών, κ. Γεώργιο Βουρβούλια, να επιστρέψει στην Αρχιεπισκοπή το ποσό των $900.000, τα οποία έλαβε σε διάστημα δέκα ετών, όπως απεκάλυψε ο «Ε.Κ.», για ταξιδιωτικά έξοδα για συνεδριάσεις της Επιτροπής, ενώ ήταν εθελοντής.

Τα χρήματα διοχετεύονταν στον κ. Βουρβούλια ηλεκτρονικώς –wired-, ενώ δεν υπάρχουν τεκμήρια για τα έξοδα. Επισύρει τον ισχυρισμό ότι τη λήψη χρημάτων ενέκριναν ο Μάικλ Τζαχάρης και ο Εμμανουήλ Δήμος αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και Γενικός Νομικός Σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής, πλην όμως αμφότεροι σήμερα είναι νεκροί και δεν υπάρχει κανένα γραπτό τεκμήριο.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Βουρβούλιας εξακολουθεί να είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, αλλά και αξιωματούχος στην Μητρόπολη Σικάγου.

 

1 Comment

 1. Με ποιά λογική κύριοι δινετε 300.000 δολλάρια?
  Ο κύριος αυτός είναι υπεράνω πάσης ευθύνης?
  Ο αρχιεπίσκοπος θά ζητήσει από τίς ενορίες να πληρώσουν τά σπασμενα πάλι?
  Καί μετά απορούν γιατί η εκκλησια πάει κατά διαβόλου(ελληνικη εκφραση βλέπετε).
  Φυλαττε Κύριε τήν εκκλησία Σου,από τούς φυλακάς της.

  Υ.Γ
  Ευχαριστώ διά τήν επαναφορά τών σχολίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *