Αποκάλυψη Γιούνκερ: Είμασταν κοντά σε λύση στην Κύπρο

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ένα από τα σημεία για τα οποία «μετανιώνει» σε σχέση με τη θητεία του στο τιμόνι της Κομισιόν ήταν η μη επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος έδωσε σχετική συνέντευξη στο γραφείο Βρυξελλών του δημοσιογραφικού δικτύου Politico.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ε. Επιτροπής δήλωσε πως μετανιώνει που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της τουρκοκυπριακής κοινότητας και λύπη του για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βάλει τέλος στο Κυπριακό πρόβλημα.

Στη συνέντευξή του εφ‘ όλης της ύλης στο Politico, ο πρόεδρος της Κομισιόν κληθείς να κάνει απολογισμό της θητείας του και να πει τι ήταν αυτό για το οποίο μετανιώνει, αναφέρθηκε στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

«Παρά το γεγονός ότι κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της λύσης του Κυπριακού προβλήματος δεν κατάφερα να βάλω ένα τέλος στο πρόβλημα» ανέφερε. «Ξεκίνησα εκεί, επισκέφθηκα την Κύπρο σε διαφορετικούς χρόνους, την Κυπριακή Δημοκρατία και την τουρκική κοινότητα. Ήμασταν πολύ κοντά και στη συνέχεια (όλο αυτό) `εξατμίστηκε΄.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available