Απονομή βραβείων στο ομογενειακό εστιατόριο «Ousia»

ΑΡΧΕΙΟΥ - Στιγμιότυπο από βραδιά γευσιγνωσίας κρασιών. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

NEA YOΡKH. Περισσότεροι από 300 σομελιέ, σεφ, δημοσιογράφοι και άλλοι ειδικοί του χώρου της γαστρονομίας συγκεντρώθηκαν στο ομογενειακό εστιατόριο «Ousia» της Νέας Υόρκης για να γιορτάσουν το Αυγουστιάτικο ένθετο του περιοδικού «Wine Enthusiast» με τα 100 καλύτερα «Wine Restaurants» της Αμερικής για το 2018.

Η φετινή λίστα έχει τους περισσότερους, γεωγραφικά, εκπροσώπους από ποτέ, με νικητές από όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ. Ενδεικτικά βραβευτήκαν εστιατόρια από το Σικάγο, τη Βοστώνη, το Ντιτρόιτ, τη Νέα Ορλεάνη, την Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Βιρτζίνια.

Η βραδιά άνοιξε με μία συζήτηση γύρω από το κρασί και οι συμμετέχοντες ήταν όλοι επαγγελματίες του χώρου της οινοποιείας και της οινολογίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τοπικές ετικέτες κρασιών, τα μυστικά για τον άψογο συνδυασμό ενός καλού κρασιού με ένα ποιοτικό γεύμα, αλλά και η τάση που επικρατεί μεταξύ των νέων, όπου όλο και περισσότεροι στρέφονται σοβαρά τον οίνο, είτε ως γευσιγνώστες, είτε ως επαγγελματίες.

Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τη σημασία του κινήματος « MeToo» για τη βιομηχανία του οίνου, όσον αφορά την εκπροσώπηση των γυναικών στον χώρο. Εγινε λόγος για τον κατάλογο «Dirt Candy», ο οποίος περιλαμβάνει αποκλειστικά γυναίκες οινοποιούς. Στις ΗΠΑ, οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες αποτελούν λιγότερο από 5% του συνόλου της βιομηχανίας.

Με το πέρας της συζήτησης, το εστιατόριο «Ousia», αποδέκτης δύο φορές του βραβείου «Top 100 honors», φιλοξένησε έναν διαγωνισμό κρασιών.

Τα ορεκτικά που ακολούθησαν, επιμελημένα από τον Executive Chef του «Ousia», Carlos Carreto περιελάμβαναν μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από την Ελλάδα, όπως ραβιόλια με τυρί κάλε και μυζήθρα, χταπόδι ψητό με φάβα και λουκανικόπιτα.

Τα υπέροχα κρασιά που υπήρχαν στο μενού συνδυάστηκαν με Κρητικό ντάκο με λουκάνικα, κεφτεδάκια μοσχαρίσιου και αρνίσιου κιμά σε σάλτσα ντομάτας με κύμινο και χοιρινό στον ατμό με τσίλι και τζατζίκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available