Αποστάσεις από Παππά παίρνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Επιμένει στο θέμα η ΝΔ

Ο κ. Νίκος Παππάς. (Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

ΑΘΗΝΑ. Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παίρνουν αποστάσεις από τον Νίκο Παππά με αφορμή την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, με την Νέα Δημοκρατία να επιμένει στο όλο θέμα και να ζητά από την κυβέρνηση πειστικές απαντήσεις.

Οβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, σε άρθρο του στα «Νέα» αφήνει αιχμές για τον Νίκο Παππά και τις σχέσεις του με τον Μανώλη Πετσίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος γράφει ότι «κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει το ηθικό πλεονέκτημα εάν δεν το αποδεικνύει η συμπεριφορά του, οι παρέες του, η στάση ζωής του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αναφέρεται στον Νίκο Παππά και τις σχέσεις του με τον Μανώλη Πετσίτη.

Μετά τον κ. Παπαδόπουλο, και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ήρθε να λάβει αποστάσεις από τον Νίκο Παππά, για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο κ. Βαρεμένος σημείωσε πως «οτιδήποτε χρήζει διαλεύκανσης πρέπει να διαλευκανθεί», προσθέτοντας και το δικό του λιθαράκι στο μπαράζ της κριτικής που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Νίκος Παππάς, για τις δραστηριότητες του πρώην συνεργάτη του και τις υπόγειες διαδρομές του χρήματος.

Αποστάσεις από τον Νίκο Παππά για το θέμα του Πετσίτη είχε λάβει και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Σίγουρα τον έχει πάρει κάπου το μάτι μου» και «γνωρίζω αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν στην Καισαριανή». «Από εκεί και πέρα όλα είναι προς διερεύνηση. Ο κόσμος επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όταν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών, θέλει να δοθούν απαντήσεις», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι έχουμε δημόσια αξιώματα», συμπλήρωσε με νόημα ο Πάνος Σκουρλέτης. «Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι είναι σε θετική κατεύθυνση οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης που θέλουν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε συζήτηση.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, πήρε αποστάσεις από τον Νίκο Παππά σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει τις σχέσεις του με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, τον άνθρωπο που τον συνόδευε στο περίφημο ταξίδι του στην Βενεζουέλα και τον δικηγόρο μέσω των συνεργατών του οποίου δέχθηκε σημαντικά ποσά στους λογαριασμούς του ο Μανώλη Πετσίτης.

Με αφορμή όλες αυτές τις τοποθετήσεις, επανήλθε στο θέμα η Νέα Δημοκρατία με σχετική της ανακοίνωση.

«Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Νίκο Παππά. Μετά τους κ. Τζανακόπουλο και Σκουρλέτη ακολούθησαν οι κ. Μουζάλας και Παπαδόπουλος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου αξιώνει το αυτονόητο: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των εμπλεκομένων», σημειώνει η ΝΔ.

«Τα ερωτήματα είναι πια αμείλικτα για τον κ. Τσίπρα: Γνωρίζει σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που εισέπραττε ο Μανώλης Πετσίτης, ο οποίος μπαινόβγαινε στο Μαξίμου; Ο κ. Παππάς εξακολουθεί να έχει την εμπιστοσύνη του κ. Τσίπρα;», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανώλη Πετσίτης, ο οποίος ελέγχεται και για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ, αφού αν και υπάλληλος του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μπαινόβγαινε στην Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου ως εκπρόσωπος του Μαξίμου.

Η σχέση του με την επιχείρηση και οι ενέργειές του ελέγχονται αφού η προηγούμενη διοίκηση αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες γιατί δεν φρόντισε να εισπράξει τα χρέη της εταιρείας ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available