Αποφοίτηση Ελληνικού και Κατηχητικού σχολείου στο Στάτεν Αϊλαντ (βίντεο)

Η διευθύντρια Αναστασία Μαντά με τους μαθητές του νηπιαγωγείου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΣΤΑΤΕΝ ΑΙΛΑΝΤ. Την Κυριακή 23 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδος/Αγ. Νικολάου στο Στάτεν Αϊλαντ η τελετή αποφοίτησης του Κατηχητικού σχολείου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ακολούθησε η αποφοίτηση του Ελληνικού σχολείου στο «Κέντρο Ελληνισμού Κατσώρης».

Οι μαθητές, από το νηπιαγωγείο έως και την 8η τάξη, με το πρόγραμμα που παρουσίασαν σκόρπισαν χαρά και υπερηφάνεια σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες.

Τιμητική αναφορά και βράβευση έγινε στους 49 μαθητές της κοινότητας που συμμετείχαν στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Οι απόφοιτοι μαθητές της 8ης τάξης του Ελληνικού σχολείου, Μανώλης Βλαστάκης και Γαβριήλ Ντελακρούζ, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν με λόγια αγάπης για το σχολείο τους το οποίο, όπως τόνισαν, τους δίδαξε την αγάπη για την ελληνική γλώσσα και ιστορία και ευχαρίστησαν τους γονείς που τους έστειλαν στο σχολείο της κοινότητας.
Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος, συνεχάρη τους δασκάλους για το άριστο εκπαιδευτικό τους έργο, τη διοίκηση και τους γονείς για τη βοήθεια και συμπαράσταση και τους μαθητές για τις προσπάθειες, ζήλο και αφοσίωση που έδειξαν.

Οι μαθητές της 4ης, 5ης, 6ης, 7ης και 8ης τάξης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

«Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαιτέρως», πρόσθεσε, «την διευθύντριά μας Αναστασία Μαντά, η οποία παρά τον ξαφνικό και άδικο χαμό του εξαίρετου συζύγου της, Ξενοφώντα, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, έδειξε μεγάλο επαγγελματισμό και αγάπη για το σχολείο. Προσευχόμαστε ο Θεός να της δίνει κουράγιο και να είναι πάντα καλά και δυνατή».

Η διευθύντρια Αναστασία Μαντά ευχαρίστησε θερμά την κοινότητα για τη συμπαράσταση και το κουράγιο στις δύσκολες στιγμές που πέρασε και ευχήθηκε κάθε πρόοδο και επιτυχία στους απόφοιτους μαθητές.

Ο π. Νικόλαος Πετροπουλάκος με τους μαθητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η διευθύντρια του Κατηχητικού σχολείου, Γεωργία Βλήτα, ευχαρίστησε τις δασκάλες, Παναγιώτα Καρύδη, Χρυσούλα Κοτσώνη, Λίσα Καράκη, Ρούμπι Φρίμαν, Γεωργία Μακρή, Εβον Σωτηρίου, Κατερίνα Μακαριγάκη, Φλώρα Ντραγκάζη και Edna Cardinale για το άριστο εκπαιδευτικό τους έργο και ευχήθηκε καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι.

Βραβεία απένειμαν στους μαθητές το εκκλησιαστικό συμβούλιο, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα, ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος «Κρητική Φιλοξενία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available