Αποφοίτηση με ελληνική γιορτή από το σχολείο «Αριστοτέλης» στο Σικάγο (βίντεο)

Πάνω από 125 παιδιά συμμετείχαν στην γιορτή για τη λήξη της χρονιάς. Φωτογραφία: Ελληνικό Σαββατιανό Σχολείο «Αριστοτέλης»

ΣΙΚΑΓΟ. Η σχολική χρονιά 2017-2018 έλαβε τέλος και στο Ελληνικό Σαββατιανό Σχολείο «Αριστοτέλης» της κοινότητας του Αγίου Χαραλάμπους στο Niles του Σικάγο.

Η αυλαία για αυτή την επιτυχημένη και αρκετά δημιουργική χρονιά έπεσε με πλούσιο ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά με την αποφοίτηση.

Οι απόφοιτοι του σχολείου με τον πάτερ Κωνσταντίνο Μπότση. Φωτογραφία: Ελληνικό Σαββατιανό Σχολείο «Αριστοτέλης»

Η αίθουσα όπου το Σαββατιανό Σχολείο κάνει τις εκδηλώσεις του, ήταν κατάμεστη από γονείς, παππούδες, συγγενείς και φίλους των 125 και πλέον μαθητών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να τους ευχαριστήσουν.

Στη γιορτή των παιδιών του Σχολείου παρευρέθηκαν ο πάτερ Κωνσταντίνος και ο πάτερ Γεώργιος -που είναι και οι ιερείς του σχολείου- και ευχήθηκαν σε όλους τα καλύτερα και ένα καλό καλοκαίρι.

Κάπως έτσι μια όμορφη σχολική χρονιά κλείνει …..

Posted by Aristotle Saturday Greek School on Saturday, June 9, 2018

Η διευθύντρια του σχολείου Ανδριάννα Παναγιώτου αφού ευχαρίστησε «όλους τους συνεργάτες που συνετέλεσαν σε ένα πετυχημένο πρόγραμμα ανανέωσε το ραντεβού με τα παιδιά για τον Σεπτέμβριο με τη νέα σεζόν».

Οι μητέρες του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων. Φωτογραφία: Ελληνικό Σαββατιανό Σχολείο «Αριστοτέλης»

Ιδιαίτερη μνεία στις μητέρες του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Ολες οι μητέρες είναι πολύ δυναμικές, πολύ δραστήριες και βοήθησαν τα μέγιστα όχι μόνο στην τελετή λήξης της σχολικής σεζόν αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες της χρονιάς, όπως πάρτι για τα παιδιά και οικονομική στήριξη των προγραμμάτων του Σχολείου.

Για την τελετή αποφοίτησης είχαν οργανώσει το φαγητό για τους δασκάλους -μετά το πρόγραμμα- για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στο προσωπικό του σχολείου.

Μαθητές νηπιαγωγείου !

Posted by Aristotle Saturday Greek School on Saturday, June 9, 2018

Η γιορτή της λήξης των μαθημάτων 2017-2018 είχε μόνο Ελλάδα. Πολλά ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου τραγούδησαν σε άπταιστα ελληνικά και χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την κα Παναγιώτου ή τους άλλους εκπαιδευτικούς το «Ξεκινά μια ψαροπούλα» του Δημήτρη Γκόγκου.

Πάνω από 125 παιδιά συμμετείχαν στην γιορτή για τη λήξη της χρονιάς. Φωτογραφία: Ελληνικό Σαββατιανό Σχολείο «Αριστοτέλης»

Τα προνήπια τραγούδησαν το «Ασπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε» του Γιάννη Λογοθέτη. Τα… μικρά του Σχολείου χρειάστηκαν την κα Παναγιώτου να τα… σπρώξει λιγάκι τραγουδώντας μαζί τους γιατί έβλεπαν τους γονείς τους και… ντρεπόντουσαν, με αποτέλεσμα να ξεχνούν το τραγούδι.

Χοροί από τους μαθητές του πέμπτου και έκτου επιπέδου . Υπεύθυνη διδασκάλισσα κυρία Αλεξάνδρα Καστάνης

Posted by Aristotle Saturday Greek School on Saturday, June 9, 2018

Οι μαθητές του πέμπτου και του έκτου επιπέδου χόρεψαν ελληνικούς χορούς που επιμελήθηκε η υπεύθυνη διδασκάλισσα κα Αλεξάνδρα Καστάνη, ενώ στο κλείσιμο της πολύ όμορφης και ζεστής γιορτής ακούστηκαν από όλα τα παιδιά του Σχολείου τα τραγούδια «Ενα καράβι» του Αλέξανδρου Δήμα και το… «Αχ Ελλάδα» του Μανώλη Ρασούλη.

Προνήπιο

Posted by Aristotle Saturday Greek School on Saturday, June 9, 2018

Φωτογραφία: Ελληνικό Σαββατιανό Σχολείο «Αριστοτέλης»

1 Comment

  1. Μπράβο στον Εθνικό κήρυκα για την μνεία στο Ελληνικό μας σχολείο ! Παρόλα ταύτα θεωρώ πρέπον να αναφερθούν και τα ονόματα των συνθετών , εφόσον αναφέρθηκαν μόνο οι στιχουργοί στα δυο τραγούδια !
    Και παλι ΜΠΡΑΒΟ για το όμορφο και με περίσσιο συναισθηματισμό άρθρο !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available