Αποχαιρετιστήριο γεύμα «Προμηθέα» προς τιμήν της Δρ. Θάλειας Χατζηγιάννογλου (βίντεο)

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με αποχαιρετιστήριο δείπνο στο εστιατόριο «Διόνυσος» τίμησε ο σύλλογος των Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Προμηθέας» την Συντονίστρια Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης, Δρ Θάλεια Χατζηγιάννογλου, η οποία αναχωρεί για την Ελλάδα μετά από τρία χρόνια θητείας.

Στο δείπνο, που έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, παρέστησαν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του «Προμηθέα», ο αναπληρωτής συντονιστής Γεώργιος Σταθόπουλος, εκπαιδευτικοί, διευθυντές και άλλοι επίσημοι καλεσμένοι.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των εκπαιδευτικών, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, εξήρε το έργο και την προσφορά της Δρος Χατζηγιάννογλου και της ευχήθηκε καλή συνέχεια στην Ελλάδα.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

«Στα τρία χρόνια της θητείας της», ανέφερε, «πρόσφερε πολλά στο χώρο της ομογενειακής παιδείας. Δίδαξε δωρεάν το πρώτο τετράμηνο παιδαγωγικό πρόγραμμα δύο ωρών στο σχολείο της Θείας Αναλήψεως στο Φέρβιου Νέας Ιερσέης που διοργάνωσε ο ‘Προμηθέας’».

Δίδαξε δωρεάν το δεύτερο τετράμηνο παιδαγωγικό πρόγραμμα, συνέχεια του πρώτου.

Συνέβαλε στην απονομή εκ μέρους του γραφείου της πιστοποιητικών παρακολούθησης των προγραμμάτων στην εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων που διοργάνωσε ο «Προμηθέας» προς τιμήν του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη τον Φεβρουάριο του 2017 στη βιβλιοθήκη του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου.

Ηταν η επιμορφώτρια για 150 εκπαιδευτικούς στο σεμινάριο που διοργάνωσε το Γραφείο της κ. Μαρίας Μακεδών στο Λονγκ Αϊλαντ.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Πρόσφατα, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου δίδαξε στο παιδαγωγικό σεμινάριο στο Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας του Σωτήρος στο Ράι, με θέμα τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας και την καλή προετοιμασία του δασκάλου.

Υποστήριξε με τη συμμετοχή της πολλές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένης και της ιστορικής τιμητικής εκδήλωσης των 40 ετών του «Προμηθέα», τον Φεβρουάριο του 2016, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Γέροντα Αμερικής κ. Δημητρίου και του Υπουργού Παιδείας Ελλάδας Δρ. Θεοδόση Πελεγρίνη.

Από την πλευρά της, η Δρ Θάλεια Χατζηγιάννογλου ευχαρίστησε θερμά τον Σύλλογο για την τιμητική διάκριση που της έγινε καθώς και όλους όσοι την στήριξαν στη διάρκεια της θητείας της.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

«Αναχωρώ», είπε, «για την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Ομογένεια και τα ελληνικά σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα Κοινοτικά σχολεία επιτελούν έργο ιερό και χρειάζονται τη στήριξη όλων. Η νέα γενιά πρέπει να διδαχθεί και να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, τα ήθη, έθιμα και τον πολιτισμό της πατρίδας. Επίσης, πολύ σημαντική είναι και η επιμόρφωση όσων διδάσκουν στα ελληνικά σχολεία. Οσο καλύτερα προετοιμασμένοι και εφοδιασμένοι είναι οι δάσκαλοι τόσο καλύτερα μπορούν να επιτελούν το ιερό τους καθήκον».

Στο γεύμα συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, και το μέλλον των Ελλήνων εκπαιδευτικών στα ομογενειακά σχολεία.

Αποφασίστηκε η από κοινού συνεργασία του «Προμηθέα» με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για την εφαρμογή επιμορφωτικού προγράμματος με θέμα τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας ως δεύτερη γλώσσα στα σχολεία της Διασποράς.

Το ηλεκτρονικό αυτό πρόγραμμα με τίτλο «Διαδρομές» διαρκεί 9 μήνες. Με την ολοκλήρωσή του ο δάσκαλος θα αποκτά πιστοποιητικό μάθησης.

Τα έξοδα του προγράμματος για τους δασκάλους που θα επιλεγούν θα καλυφθούν από το «Ιδρυμα Δημοσθένης και Βαρβάρας Τριανταφύλλου».

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 17 Σεπτεμβρίου και όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να εγγραφούν θα πρέπει, όπως αναφέρθηκε, να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της επιτροπής, Μερόπη Κυριάκου στο e-mail: meropikyriacou@gmail.com, ή με τον πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου στο 551-574-2781.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available