Απόλυτα επιτυχής η κοινή άσκηση με το Ισραήλ στο FIR Λευκωσίας

Eπίλεκτες μονάδες της κυπριακής Εθνικής Φρουράς και του Iσραήλ έλαβαν μέρος στη νέα μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση των δύο χωρών (AP Photo/Petros Karatjias).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι, από τις 3 μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Ισραήλ, συνδυασμένη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, που περιλάμβανε τις ασκήσεις «ΝΙΚΟΚΛΗΣ-ΔΑΥΙΔ», «ΙΑΣΩΝ – 2/2017» και «ΟΝΗΣΙΛΟΣ-ΓΕΔΕΩΝ 2/2017.

Οι ασκήσεις διεξήχθηκαν εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτές συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα και προσωπικό των Κυπριακών και των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ανάλογη άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Κύπρο τόσο σ’ ότι αφορά τον αριθμό των μέσων, όσο και του προσωπικού.

Η άσκηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής για την Εθνική Φρουρά, που μέσα από ανάλογες ασκήσεις αναβαθμίζει ολοένα και περισσότερο τις επιχειρησιακές της δυνατότητες. Κατέδειξε, τέλος, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, επιχειρησιακής ετοιμότητας και επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών και οπλιτών της Εθνικής Φρουράς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *