Απόφαση «βόμβα» για τη Β’ Κατηγορία

Γραφεία ΚΟΠ Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Αμεση αναστολή του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ, η οποία παραπέμπει την απόφασή της προς επικύρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή, ασχολήθηκε στη συνεδρία της εκτενώς με το θέμα του επαναλαμβανόμενου φαινομένου αγώνων του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, που όπως προκύπτει από εκθέσεις που αποστέλλονται από την UEFA, ενδέχεται να υπήρξε προσυνεννόηση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, μέχρι να αποφασιστεί η επανέναρξη του Πρωταθλήματος, η ΚΟΠ, σε συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της UEFA, θα προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αποτροπή παρόμοιων φαινομένων.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ, στην επόμενη συνεδρία του θα προχωρήσει στη λήψη απόφασης για αλλαγές στη δομή του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020.
Αξίζει να αναφερθεί, πως πριν από την κοινοποίηση της απόφασης από την ΚΟΠ, προηγήθηκε ανακοίνωση του Αρη με αφορμή την είδηση ότι ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση για το διακοπέν παιχνίδι με τον Οθέλλο.
Στην ανακοίνωσή τους, οι «πράσινοι» ζήτησαν την αναβολή των παιχνιδιών της Β’ Κατηγορίας ώσπου να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ άφησαν αιχμές για την αποχώρηση του Βέσκο Μιχαήλοβιτς από το πόστο του προπονητή της ομάδας της Αθηένου. «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είμαστε θιασώτες ενός καλοστημένου έργου όπου σβήνουν τα φώτα και απολύονται προπονητές που δεν υπακούν στα θέλω κάποιων. Σαν Αρης Λεμεσού και σεβόμενοι την ιστορία μας είχαμε επιλέξει τον δρόμο της σιωπής στα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στον αγώνα του Οθέλλου με τον Ολυμπιακό. Σήμερα (σ.σ.: χθες) μετά λύπης πληροφορηθήκαμε από μια λιτή ανακοίνωση (χωρίς καν να αναφέρονται οι λόγοι) ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν θα διεξαχθεί και θα αποφασίσει η Δικαστική Επιτροπή (σ.σ.: Αθλητικός Δικαστής) της ΚΟΠ για την τύχη του κατόπιν ένστασης του Ολυμπιακού».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available