Ξεκινώντας από την κουζίνα της Ελληνίδας μάνας έγινε βραβευμένος σεφ στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ξεχωριστή ελληνική κουζίνα του σεφ Στιβ Κουτσουμπάρη (Steve Koutsoumbaris), ανέδειξε πρόσφατα άρθρο της κ. Bernadette Starzee στην ιστοσελίδα libn.com σημειώνοντας πως ο ίδιος μεγάλωσε στο Κουίνς μαγειρεύοντας συνταγές από Ελλάδα με την μητέρα του και την γιαγιά του.

Ο κ. Κουτσουμπάρης, σύμφωνα με το άρθρο, σπούδασε μαγειρική τέχνη στο New York Restaurant School και εργάστηκε για πολλά εστιατόρια. Τις τελευταίες του γαστρονομικές δημιουργίες μπορεί να τις βρει κανείς στο «Ara Greek Kitchen & Bar», που άνοιξε πρόσφατα στο Commack.

Ο ομογενής σεφ χρησιμοποιεί φρέσκα υλικά για να φτιάξει τις δικές του μοναδικές εκδοχές ελληνικών πιάτων: Σπανακόπιτα με σπανάκι, κριθαράκι, άνηθο, mozzarella, ricotta και φέτα. Γιουβέτσι με orzo, μυζήθρα και λαχανικά. Ανάμεικτα ζυμαρικά με θαλασσινά, όπως χυλοπίτες με μύδια, γαρίδες, χοιρινό λουκάνικο και καυτερή ντομάτα.

Κατά την καριέρα του, που ξεπερνά τα 20 χρόνια, ο κ. Κουτσουμπάρης συνεργάστηκε με τον σεφ Μιχάλη Ψιλάκη (Michael Psilakis) για να ανοίξουν αρκετές ελληνικές ταβέρνες στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπως οι «Kefi», «MP Taverna» και «Anthos».

Επίσης, έχει ηγηθεί της κουζίνας σε πολλά ακόμη εστιατόρια και έχει κερδίσει τρία αστέρια σε κριτική από την «The New York Times» καθώς και ένα αστέρι «Michelin».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available