Από την Παναγία Σουμελά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 98η επέτειο της Γενοκτονίας

Από αριστερά, μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δρ. Πάνος Σταυριανίδης, π. Ιωάννης Αντωνόπουλος, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Κώστας Τσιλφίδης και τα παιδιά τα οποία καταθέτουν το στεφάνι εκ μέρους του Ιερού Ιδρύματος.

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Από το Ιερό Ιδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά άρχισαν το βράδυ της Κυριακής οι εκδηλώσεις μνήμης της Ομογένειας για την 98η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον Εσπερινό και την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο π. Ιωάννης Αντωνόπουλος και με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας και ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πολιτιστικό κέντρο.

Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος Δρ Χαράλαμπος Βασιλειάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον π. Ιωάννη Αντωνόπουλο που εκλήθη λίγες ώρες πριν την εκδήλωση και ταξίδεψε δύο περίπου ώρες για να τελέσει το μνημόσυνο.

Ο π. Αντωνόπουλος, όπως επεσήμανε η κ. Κυριακή Μαστορίδου, έμεινε έκπληκτος από την αγάπη των Ποντίων για το Ιερό Ιδρυμα και για τα έργα που έχουν τελεστεί στην Ποντιακή Γη στο Νέο Κόσμο και συνεχάρη την ηγεσία και τους εθελοντές.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κώστας Τσιλφίδης, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Δρ Πάνος Σταυριανίδης, οι πρόεδροι των Συλλόγων Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και «Πόντος» του Κονέκτικατ, Δημήτρης Μολοχίδης και Θεόδωρος Γιαπουντζής, αντίστοιχα, και εκπρόσωποι άλλων φορέων της Ομογένειας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των συλλόγων κατέθεσαν στεφάνια, ενώ το στεφάνι του Ιερού Ιδρύματος το κατέθεσαν τα παιδιά με τις παραδοσιακές ενδυμασίες.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα κορυφωθούν την ερχόμενη Παρασκευή με την τελετή έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν και την πολιτιστική εκδήλωση στο Αρχιεπισκοπικό Κέντρο στην Αστόρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available