Από το Μόναχο στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης

Ένα γνώριμο από τα παλιά, τον Εσπεν Μπάρθ Αϊντα, συνάντησε στο Μόναχο ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης και σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησε να συμβάλει στην αποκατάσταση της αλήθειας για τα «χαμένα» πρακτικά της 4ης Ιουλίου 2017 (Φωτογραφία που ανάρτησε ο Κύπριος ΥΠΕΞ στο τουίτερ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη την Κυριακή στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στην τακτική σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει τη Δευτέρα.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου ο κ. Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε σειρά σημαντικών επαφών. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Robert Menendez, με την Βοηθό ΓΓ του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, με τη Διευθύντρια του Τομέα Ευρωπαϊκών και Ευρω-ασιατικών Υποθέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ, Fiona Hill και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC),  David Harris.

Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε επίσης στο Μόναχο στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια με τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ στο Κυπριακό  – και νυν μέλος του Νορβηγικού κοινοβουλίου – Έσπεν Μπαρθ Αϊντα, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες. Συζήτησε και το θέμα των ημερών στην Κύπρο τη «μυστηριώδη εξαφάνιση» των πρακτικών της 4ης Ιουλίου 2017 στο Κράν Μοντανά, όπου ρόλο πρωταγωνιστή είχε ο κ. Αϊντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available